EĞİTİM
okuma süresi: 6 dak.

Yeni nesil iletişimcilerin adresi; YDÜ İletişim Fakültesi

Yeni nesil iletişimcilerin adresi; YDÜ İletişim Fakültesi

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi, yetkin eğitim kadrosu, uygulama merkezleri ve iletişim teknolojilerini yakın takip eden bir fakülte oluşuyla dikkat çekiyor.

Yayın Tarihi: 29/09/15 14:27
okuma süresi: 6 dak.
Yeni nesil iletişimcilerin adresi; YDÜ İletişim Fakültesi
A- A A+

Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Doç.Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu'nun Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'ne yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz modern toplumların ihtiyaçları doğrultusunda İletişim Fakülteleri sayısındaki artışın bilindiğini ve her yıl pek çok mezun veren bu fakültelerin öğrencilerine, diğerlerinin arasından sıyrılabilecek nitelikleri kazandırmaları gerektiğini belirtti.

Şekeroğlu, bunun da kaçınılmaz olarak hem akademik kadro hem de teknoloji açısından üstün özelliklere sahip olmayı gerektirdiğini, güncel olayları ve bilimsel faaliyetleri yakın takibe alıp içinde yer alınması gerektiğini söyledi ve şunları ekledi:

"Fakültemiz, hep bir önceki yılın ilerisine geçmeyi ilke edinmiştir. Akademik araştırmaların ortamını ve paylaşımını hızlandırması amacıyla Center of Excellence'e bağlı olarak kurulan İletişim Araştırmaları Merkezi akademik çalışmalara hız katmış ve önemli projelerin, yayınların oluşumuna zemin oluşturmaktadır. Bunun yanısıra, İngilizce eğitim verdiğimiz bölümlerle fakültemize Uluslararası açılım sağlanmış ve daha ilk yılda altı farklı ülkeden gelen öğrenci profilimiz çok uluslu güzel bir senteze ulaşmıştır… Geçen yıl 2 ve dört yıllık programını açtığımız Film Yapımı ve Yayıncılık Bölümü'nün yanısıra, bu yıl Fotoğrafçılık ve Kameramanlık ile Görsel İletişim Önlisans programlarını fakülte bünyesine katmış olduğumuzu duyurmak istiyorum. Ayrıca fakültemiz, dünyadaki birçok önemli ve saygın üniversitenin üyesi olduğu 3 büyük derneğe üye olarak kabul edilmiştir."

Geniş İmkanlar

İlk kez 1996 yılında öğrenci kabul eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde halen 620 lisans, 45 yüksek lisans ve 8 doktora öğrencisi eğitimlerini sürdürüyor. Bir tarafı Yakın Doğu Üniversitesi kampüsüne, bir tarafı da Lefkoşa'ya bakan 5 katlı binada verilen eğitim, 40 ve 80 kişilik dersliklerde, toplam 70 kişilik laboratuvar, 200 kişi kapasiteli stüdyo-anfi, profesyonel özelliklere sahip televizyon ve radyo stüdyoları desteğiyle yürütülüyor.

Yeni Çağın Merkezi

Kendisini, "Yeni çağın merkezi, kampüsün en dinamik parçası" olarak tarif eden Yakın Doğu Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Dekanlığını vekaleten Doç. Dr. Gökçe Keçeci Şekeroğlu yürütüyor. Ayrıca Gazetecilik Bölüm Başkanlığı'nı Prof. Ünlen Demiralp, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı'nı Prof. Dr. Nilgün Abisel, Radyo TV Sinema Bölüm Başkanlığı'nı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanlığı'nı Doç. Dr. Gökçe K-Şekeroğlu yürütüyor.

Gazetecilik Bölümü

Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Ünlen Demiralp, basın sektörüne, mesleki bilgi ve becerilerle donanmış, yetkinleşmiş, alanın toplumsal boyutunun idrakinde elemanlar kazandırmayı amaçladıklarını söyledi. Demiralp, "Bölümü tamamlayanların, her türlü medya kuruluşunda, toplumsal yararı önde tutan başarılı çalışmalar sergilemelerini sağlayacak teorik yeterliliğe ve pratik alışkanlığa sahip kılınması hedeflenmektedir" dedi.

Radyo Tv Sinema Bölümü

Radyo TV Sinema Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Fevzi Kasap, yayıncılığında düşünülebilecek her görev için nitelikli eleman yetiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, "Verdiğimiz eğitim, öğrencileri bir yandan teknik beceri sahibi yaparken, öte yandan onların bilgili, dünyayı kavrayabilen, toplumsal sorumluluk sahibi, meslek ahlâkını öğrenmiş çok yönlü iletişimciler olarak yetişmelerini sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü

Halkla İlişkiler ve Tanıtın Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nilgün Abisel, sosyoloji, antropoloji, iletişim gibi disiplinlerden yararlanarak faaliyet göstermesinin, bölüme disiplinler arası bir nitelik kazandırdığını söyledi. "Bu kadar çok disiplinden yararlanıyor olması halkla ilişkilerin önemini arttırmakta ve halkla ilişkiler eğitimini daha kapsamlı bir hale sokmaktadır" diyen Abisel, mezun olan öğrencilerin, özel ve kamu sektörü için bu alanda yetişmiş işgücü sağlamak ve araştırmalar yapmak amacı doğrultusunda oluşturulan ders programının uygulandığına dikkat çekti.

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü

Görsel İletişim ve Tasarım Bölümü Başkanı Doç Dr. Gökçe Şekeroğlu da öğrencilere, "İletişim ve tasarım birlikteliğini kendi mesleki alanınızda en iyi ve doğru biçimde uygulayan yetkin bireyler olarak geleceğe yön vereceksiniz" diye seslenerek, hedeflerinin, yaşadıkları yerlerde, çalıştıkları ortamda çağdaş ve eğitimli meslek sahipleri olarak doğru iletişimi sağlayan, topluluklara yön verebilen özgün ve yaratıcı çalışmaların öncüsü olacak öğrenciler yetiştirmek olduğunu anlattı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.