LAPTA
okuma süresi: 1 dak.

Lapta'da antik mezar bulundu

Lapta'da antik mezar bulundu

Lapa'da, Millattan Önce 325 ile 58 yıllarını kapsayan Hellenistik devre ait olduğuna inanılan antik bir mezar keşfedildi.

Yayın Tarihi: 30/09/15 17:52
okuma süresi: 1 dak.
Lapta'da antik mezar bulundu
A- A A+

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, bulunan antik mezarla ilgili, kazıda çalışan arkeologlardan bilgi aldı.

Konu hakkında basına açıklama yapan Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, yapılan kazılarda Helenistik döneme ait parçaların bulunduğunu, kazı çalışmalarının tamamlanmasıyla daha detaylı bilgi verebileceklerini kaydetti.

KUMARCILAR HANI

Kumarcılar Hanı'nın tadilat çalışmalarıyla ilgili bir soru üzerine Azimli, Kumarcılar Hanı'ndaki üçüncü etap çalışmaya, kaynak bulunur bulunmaz başlanacağını ifade etti.

İKON MÜZESİ

İkon Müzesi ile ilgili gelişmeler hakkında da Azimli, eski bir kilise olan yapının kulesinin çok kötü olduğu için aşağıya indirildiğini ancak hükümet değişikliğinden dolayı kulenin yeniden yapımı için gerekli olan kaynağın bloke edilmesinde gecikme yaşandığını ifade etti. Azimli, çalışma için 10 gün içerisinde ihaleye çıkılacağını da kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.