MEHMETÇİK
okuma süresi: 3 dak.

Mehmetçik Belediyesi "Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz" projesi tanıtıldı

Mehmetçik Belediyesi "Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz" projesi tanıtıldı

Mehmetçik Belediyesi'nin özelde Mehmetçik genelde Karpaz'ın sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik gelişimini sağlamayı hedefleyen projesi "Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz" tanıtıldı. Proje kapsamında 7 alanda eğitim alacak öğrenciler 13 Aralık'taki festivalde ürünlerini sergileyip satışını yapacak.

Yayın Tarihi: 13/10/15 16:19
okuma süresi: 3 dak.
Mehmetçik Belediyesi "Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz" projesi tanıtıldı
A- A A+

Projenin tanıtımı için Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği'nde saat 14.00'te yapılan basın toplantısına Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Festival Komitesi üyesi Zekai Altan, projeye gönüllü katılım gösteren köy halkı ve eğitmenler ile proje kapsamında eğitim alacak öğrenciler katıldı.

SARIÇİZMELİ

Belediye Başkanı Sarıçizmeli, ülkede bir ilk olarak, çeşitli nedenlerle yok olmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünün nesilden nesile devamını sağlamak amacıyla başlatılan projenin, sürdürülebilir bir anlayış ve kararlılık içerdiğini söyledi.

İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik başlatılan projede 120 öğrencinin Kıbrıs Mutfağı, El Sanatları, Turist ve Kültür Rehberliği, Eski Çocuk Oyunları ve Oyuncakları, Kıbrıs Şarkıları Korosu, Kıbrıs Halk Dansları ve Fotoğrafçılık dallarında eğitimlere katılacağını kaydeden Sarıçizmeli, projeye gönüllü katkı koyan eğitimcilere teşekkür etti.

13 Aralık tarihinde Cittaslow üyesi 190 dünya belediyesinde yapıldığı gibi, "Toprak Ana Günü Festivali" düzenleyeceklerini kaydeden Sarıçizmeli, amaçlarının o güne kadar çocukların öğrendiklerini söz konusu festivalde sergileyip satış yapıp gelir sağlamaları olduğunu ifade etti.

Cittaslow (Sakin Şehir) olma yolunda girişimlerini sürdüren Mehmetçik Belediyesinin sosyal belediyecilik anlamında bu tür eğitimlerin merkezinde olmaya devam edeceğini bildiren Sarıçizmeli, Mehmetçik ve Karpaz bölgesinin tanıtım ve kalkınması için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

ALTAN

Festival Komitesi Üyesi Zekai Altan da basın toplantısında yaptığı konuşmada, "proje sözde değil, özde bir projedir" ifadelerini kullandığı konuşmasında, Kıbrıs folkloru ve kültürünü sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Altan, eğitimleri alacak çocukların kültürü öğrenmekle kalmayıp, içerisindeki mantığı da anlayacaklarını söyleyerek, eğitimlerin çok değerli eğitimciler ve komite kadrolarıyla verileceğini hatırlattı.

Tarihe bir imza ve not olarak düşülebilecek projenin heyecan verici olduğunu da dile getiren Altan, çocuğa, insana ve kültüre yatırımın en güzel örneğinin yaşandığını sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.