LAPTA
okuma süresi: 7 dak.

İşten durdurulan çalışanlar: "Namsoy yatırımlarımızı yapsın"

İşten durdurulan çalışanlar: "Namsoy yatırımlarımızı yapsın"

Lapta Belediyesi'nden işten durdurulan 31 kişi tazminatlarını alamamaktan ve ihtiyat sandığı ile sigorta yatırımlarının yapılmamasından şikayetçi...

Yayın Tarihi: 09/11/15 08:27
okuma süresi: 7 dak.
İşten durdurulan çalışanlar: "Namsoy yatırımlarımızı yapsın"
A- A A+

Kıbrıs Postası'na konuşan işten çıkartılan bazı çalışanlar, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un kendilerini tamamen siyasi nedenlerden dolayı işten durdurduğunu belirterek, henüz ödenmemiş olan tazminatlarını bir an evvel almak istediklerini söyledi. Çalışanlar, işsiz olduklarını, ancak yatırımlarının yapılmamasından dolayı işsizlik parası dahi alamadıklarını ifade etti.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Yaklaşık bir yıl önce maddi sıkıntılar nedeniyle Lapta Belediyesi'nden işten durdurulan 31 kişi tazminatlarını alamamaktan ve ihtiyat sandığı ile sigorta yatırımlarının yapılmamasından şikayetçi... Kıbrıs Postası'na konuşan işten çıkartılan bazı çalışanlar, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un kendilerini tamamen siyasi nedenlerden dolayı işten çıkarttığını belirterek, henüz ödenmemiş olan tazminatlarını bir an evvel almak istediklerini söyledi. Çalışanlar, işsiz olduklarını, ancak yatırımlarının ödenmemesinden dolayı işsizlik parası dahi alamadıklarını ifade etti.

Serkan Gültekin: "Yatırımlarımız olmadığı için işsizlik parası alamadım"

"Sigortamız ve ihtiyat sandığımız 2012 yılından bu yana ödenmedi. Şu an personelin dahi sigortası ödenmiyor. Maaşları dahi ödenmiyor. Ben işe dönmek istemiyorum. Ama yatırımlarımızın yapılmasını istiyoruz. Belediye ile görüşmemizde halledileceği söyleniyor. Ancak henüz bir adım atılmadı. Sayıştaylıktan kağıt gelecek deniyor. Yatırımlarımız olmadığı için işsizlik parası da alamadım. Bankaya borcum var. Faiz yükseldi. Belediye kötü durumda diye bizi işten çıkarttılar. Daha sonra bazı kişiler geri işe alındı. Duyumlarımıza göre ek ücret ödenmiş, yeni maaşla işe alınmışlar. İşçiyi memur yaptılar. Otomatik maaşları yükseldi. Şube amiri ile araları bozuk diye çalışana sen bir odaya geç dediler, maaşını almaya devam etti. Bugün hala daha çalışanlar var çok huzursuz. Kimse ağzını açamıyor. İşten çıkarılma korkusu var. Arkadaşımız, Berke Ertopaloğlu'nun üzerine kara leke atıldı. Olay istifaya kadar gitti "

Mehmet Sessiz: "Belediyenin bütçesini özel işler için kullanıyor"

"Bize belediyenin durumu kötü denildi. İşten çıkarıldık. Ancak, belediyeye 500 adet fidan alındı, tanesi 300 TL'den. Belediyenin bütçesinden tatillere gidiliyor. Belediye dışından da götürülenler oluyor.Belediyenin bütçesini özel işler için kullanıyor.Şu an belediyede bir yıldırma politikası var. Telefonda konuşmama, markete gitmeme, gibi personeli bıktırma yoluna gidiliyor. Bunun yanında, belediyenin bütçesinden bazı kişilerin evinin bahçesine parke yapıldı, duvar örüldü. Bize belediyenin durumu düzelince işe geri döneceksiniz denildi. Başkan bizi işe geri almadı ama yeni kişileri işe aldı. Bir yıl oldu yatırımlarımız yapılmıyor. İşe alınan yeni kişiler yaşını aşmış kişiler. 26 yaşımdayım, piyasada iş yok. Şu an bin 500 TL'ye çalışıyorum. Mecburum borçlarımı ödemek için. Başkan belediyenin olanaklarını özel işleri için kullanıyor. Kendi evindeki hurma ağacını ben kestim. Başkan kendi özel aracını kullanmaz. Personele özel işlerini yaptırır. Bayramlıkları kaldırdı. Belediyenin tüm araçlarının lastikleri iyi, kötü değişti. Bunu bir akrabasına yaptırdı. Parasını da anına ödedi"

Fatih Özçelmik: "Borçlarımı kapatmak zorundayım"

"Bankaya çok borcum var. Tazminatlar ödenirse rahatlayacağız. Ben rahatsızım. Halk benim için baskı yaptı, tekrar işe alındım. Tazminatları vemem dedi. Önceden 2 bin700 TL maaş alırdım, bu defa bana bin 300 TL vermeye başladı. İşten geri çıktım. Ailemi geçindirmek zorundayım. Borçlarımı kapatmak zorundayım. Hala daha bize neden işten tam anlamıyla çıkarıldığımza dair cevap verilmedi. İşe alınırken bize bir vukaat olmadığı sürece işinize son verilmeyecek denildi. Biz de ona göre borçlandık. Şimdi ise bu hale geldik"

Ramazan Türkoğlu: "Namsoy belediyede hükümdarlık kurdu"

"Neden işten durdurulduğumu bilmiyorum. Burada siyasi art niyet var. Başkan Namsoy belediyede hükümdarlık kurdu. İstediğimi alırım, istediğimi atarım diyor. Bizi de önceden uyarmıştı. Ben 22 yıldır UBP'de ilçe delegesiyim. O nedenle partizanlık var diyemiyorum. Çünkü ben kendisine oy kullandım. Belediyede 16 yıllık işçiydim, emekliliğime 14 ay kala işten durduruldum. Yerime emekli olmuş başka birinin alınmasının takdirini halka bırakıyorum. Halk gözünü açsın. Tek sorunumuz sendikanın olmayışı. Sendika arkamızda değil. Hak hukuk arayan evde soluğu bulur. Bu şekilde işten durdurma olamaz. O zaman belediye meclis üyeleri toplandı. İşten durdurmaya gideceğini başkan Namsoy söylemiş. Oylamaya gidildi. CTP meclis üyeleri işten durdurma yerine işçilerin maaşından 200 TL kesilsin, kimse mağdur olmasın diye öneride bulundu. Ancak kabul edilmedi. Bir sonraki oylamada tüm UBP Meclis üyeleri CTP'liler hariç hepsi işten durmamız için oy verdi. Bu noktadan sonra en azından tazminatlarımız ve sigortamız ödensin istiyoruz"

Etem Uğurlu: "Tazminatlarımız ve sigortamız ödenmedi"

"İşten durdurulduk. Neden işten durdurulduğumuzun gerçek nedenini öğrenmek istiyoruz. Ben 10 yıllık işçiyim. Benden sonra 120 personel var. Maddi nedenlerden dolayı nedense ilk işten durdurulan ben oldum. Başkan, hırsızlık yapıp, işten mahkeme kararıyla durdurulanları tekrar işe aldı. Tazminatlarımız ve sigortamız ödenmedi. Ödeyeceğim diyor, ancak 28 aydır ödenmedi. Bankalara mağdur olduk. Faiz her gün işliyor. İşsizlik parası dahi alamadık"

Kani Taşdemir: "İşten durdurulmamızın tek nedeni siyasidir"

"İşten durdurulmamızın tek nedeni siyasidir. Başkan Namsoy, bizi işten çıkardı, yeni kişileri işe aldı. Berke'ye yapılanlar da siyasidir. Tazminatlarımızı ve sigorta yatırımlarımızın ödenmesini istiyoruz. 18 yıl çalıştım, son çıkarılmam gerekirken, ilk ben işten durduruldum. İşsizlik parası dahi alamıyoruz, çünkü sigortamız yatmıyor. Bankaya borcumuz var"

Vedat Çakır: "Ben bu insanların torbayla parasını taşıdım"

"Lapta Belediyesi'nde 6 yıl çalıştım. Ben bu insanların torbayla parasını taşıdım. İş saatinde bir bankadan bir bankaya koştum durdum, çocuklarının okul taksitlerini dahi öderdim. Sonra işten çıkarıldım. Bir yıldır da işsizim. Sigorta ve ihtiyat sandığı ödemelerimiz yapılmadığından işsizlik parası alamadık. Belediyenin maddi sorunu varsa, neden yeni emekli olmuş, yaşını almış kişiler işe alındı. Belediyenin 100'den fazla aracına PRS takıldı. Maddi sorun yaşayan bir belediye bunu yapar mı? Takdiri halkımıza bırakıyorum"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.