YENİERENKÖY
okuma süresi: 3 dak.

Yenierenköy'de maddi hasar tesbiti için çalışılıyor

Yenierenköy'de maddi hasar tesbiti için çalışılıyor

Yenierenköy'de önceki akşam saatlerinde sağanak yağış sırasında meydana gelen hortum, bölgede ciddi tahribata yol açtı. 34 evde ve 7 araçta maddi zarara yol açtığı tespit edilen hortum, bölgedeki elektrik hatlarına da zarar verdi.

Yayın Tarihi: 29/11/15 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Yenierenköy'de maddi hasar tesbiti için çalışılıyor
A- A A+

Olaydan 2 ağıl da zarar gördü. Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, maddi zararın tesbiti konusunda belediyenin, polisin ve İskele Kaymakamlığı'nın koordineli çalıştığını ifade ederek, elde edilecek verilerin en kısa sürede kaymakamlığa bildirileceğini kaydetti. Maddi kayıp konusunda henüz bir rakam tespit edilmedi ancak Belediye Başkanı Yıkıcı'ya göre kayıp büyük ve bu konuda devlet yetkililerinin bu kayba yönelik iradesi önemli.

Meryem Ekinci - Kıbrıs Postası

Yenierenköy'ü önceki akşam etkisi altına alan sağanak yağışla birlikte yaklaşık 5 dakika sürmesine rağmen maddi hasara yol açan hortumun yarattığı tahribat, yetkililer tarafından mercek altına alındı.

Kıbrıs Postası'na değerlendirmede bulunan Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, "Yağmurla beraber Erenköy'ün batısından doğusuna giden hortum, büyük zararlara yol açtı.3-5 dakikalık ve çok şiddetli bir olaydı" dedi.

Yenierenköy Belediyesi'nin süresiz greve giden ancak hortum nedeniyle anında görev başında olan tüm personeliyle birlikte, başta trafik akışının sağlanabilmesi için yolların açılması olmak üzere kopan elektrik kablolarına müdahale edilmesi ve hasar tesbiti için polis, itfaiye ve KIB-TEK personeliyle ortak çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Yıkıcı, elektrik akımının bölgeye yüzde 90 oranında sağlandığını, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü ve çalışmaların tamamlanmasının ardından İskele Kaymakamlığı'na rapor verileceğini kaydetti.

Yıkıcı şöyle konuştu:

"Şu ana dek yapılan tespitlere göre 34 evde maddi zararlar var. 2 küçükbaş hayvan ağılı da çok büyük zarar gördü. Hayvan kaybı yok. Tarım Dairesi geldi ve denetledi.6-7 araçta ciddi hasar var. Ciddi maddi hasar meydana geldi.

İlgili birimler anında bizimle çalıştılar. Bundan sonra beklenti ciddi bir doğal afet kapsamında da devletin ilgili birimlerinin vatandaşı mağdur etmemesi. Ciddi bir maddi kayıp var."

Belediye Başkanı Yıkıcı, bölgede maddi hasara neden olan hortumla ilgili olarak İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy'un da olayı yakından takip ettiğini sözlerine ekledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.