YENİBOĞAZİÇİ
okuma süresi: 2 dak.

3. Toprak Ana Günü (Terra Madre) etkinliği bugün yapılacak

3. Toprak Ana Günü (Terra Madre) etkinliği bugün yapılacak

Yeniboğaziçi Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre,"Hayal Ettiğimiz Gelecek , Geçmişte Annelerimiz Zamanında…" sloganıyla etkinlik bugün saat 14.00'te Yeniboğaziçi Belediye Parkı'nda gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 10/12/15 07:38
okuma süresi: 2 dak.
3. Toprak Ana Günü (Terra Madre) etkinliği bugün yapılacak
A- A A+

Yerel tatların, yerel gıdaların sağlayıcısı olan üreticinin tüketici ile buluştuğu, toprağın, tohumun bereketinin konuşulduğu bir gün olarak Toprak Ana Günü, Slow Food hareketinin de doğum günü sayılıyor.

Bugün Toprak Ana (Terra Madre) günü. "Toprak Ana günü geleneksel yemeklerin çeşitliliği ve geleneksel üretim üzerine farkındalik yaratmak ve gelecek nesillere daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazandırmak amacıyla" Slow Food tarafından organize edilen bir gün. Toprağımıza, tohumumuza ,yerel gıda ve kültürümüze, bioçeşitliliğimize, suyumuza sahip çıkmak için pozitif küreselleşmeyi öne çıkaran Slow Food hareketinin farkındalık yaratmak amacıyla 2009 yılında kutlamaya başladığı bu günde biz de bu hareketin bir parçası olalım..

TARHANA ÇORBASI İKRAM EDİLECEK

Slow Food Salamis Birliği ve Cittaslow Yeniboğaziçi Belediyesi'nin organize ettiği etkinlikte, Kıbrıs'a özgü sıcak tarhana çorbası ikram edilecek ve köy kadın derneklerinin hazırladığı yerel ürünler tadılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.