YENİERENKÖY
okuma süresi: 2 dak.

BES meclis önünde çadır eylemi yapacak

BES meclis önünde çadır eylemi yapacak

Belediye Emekçileri Sendikası, Yenierenköy Belediyesi'ndeki sorunlar için meclis önünde çadır eylemi yapacak. Konuyla ilgili açıklama şöyle:

Yayın Tarihi: 21/12/15 11:56
okuma süresi: 2 dak.
BES meclis önünde çadır eylemi yapacak
A- A A+

Yeni Erenköy Belediyesi'nde sorunlar katlanarak büyümektedir. Bilindiği üzere çalışanlar 3 aydır evlerine ekmek götüremiyor. Hükümet sessiz, çözüm üretmekten aciz.

Sendika ve çalışana dayatılmaya çalışılan tek çözüm maaş kesintisi ve çalışanların işten durdurulması. Bu sorunları yaratan geçmişteki Belediye Başkanları, dönemin İçişleri Bakanı, dönemin Çalışma Bakanı ve Dönemin Sayıştay Bakanı görevlerini yapmamışlardır. Politik çıkarlar ve siyasi rant sağlamak adına, pervasızca harcamalar usulsüz borçlanmalar yapılmış, toplanması gereken paralar toplanmamış, denetlemesi gerekenler zamanında Belediyeyi ve yönetimini denetlememişler, Belediye el birliğiyle batırılmıştır. Bunun cezasının çalışana ve Sendikaya kesilmesi kabul edilemez. Belediyenin batırılmasına esas sebep olanlar evlerinde rahatlarında otururken bu insanlar sokaktadır, açtır.

Bizler Belediye Emekçileri Sendikası olarak buna izin vermeyeceğiz. Bu ülkedeki bu kokuşmuş sistem artık değişmelidir. Yerel Yönetimler özerk yapılardır ancak denetlenmesi gereken kurumlardır. Sendika denetçi değildir, sendika çalışanların haklarını korumak ve ileriye götürmekle sorumludur.

Önümüzde bir Lefkoşa Belediyesi örneği durmaktadır. Belediyeyi batıranlar hem içeride hem dışarıda elini kolunu sallamakta, hesap soracağız deyip de halktan yetki alanlar koltuğa oturduktan sonra bırakın hesap sormayı, daha da yetkilendirilmişlerdir. O zaman bu ülkede hesap soracağız diyenlere hesabı kim soracak.

Direnmeye, çalışanla birlikte devam edeceğiz ve 22 Aralık 2015 Salı gününden itibaren direnişimize Meclis önünde Çadır eylemiyle devam edeceğiz.

Mustafa YALINKAYA

BES Yönetim Kurulu adına

Genel Sekreter

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.