YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yıkıcı: "Yenierenköy Belediyesi sözün bittiği yerdedir"

Yıkıcı: "Yenierenköy Belediyesi sözün bittiği yerdedir"

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Yenierenköy Belediyesi'nin 22 milyon lira borcu olduğunu ve ödeme yapamaz duruma geldiğini söyleyerek, "Yenierenköy Belediyesi sözün bittiği yerdedir, geldiğimiz durum boyumuzu aştı. Bugüne kadar siyasilerin yaptığı yanlışların bedelini belediye ödememeli" diye konuştu. Yıkıcı, "borç dahi çekemeyen bir belediye devraldık"diyerek, belediyeye gelir getiren kurumların dahi battığını, bu kurumları ayağa kaldırarak açığı kapatmaya çalıştıklarını, çalışanların ise sesini duyurmak için çadır eylemi başlattığını söyledi.

Yayın Tarihi: 23/12/15 07:57
okuma süresi: 4 dak.
Yıkıcı: "Yenierenköy Belediyesi sözün bittiği yerdedir"
A- A A+

Yıkıcı, "İçişleri ve Çalışma Bakanlığı çalışandan belli oranda kesinti yaparak sorunu çözmeye çalıştı. Ancak bu çalışanlar ve sendika tarafından kabul edilmedi. Bu şekilde iyileştirme yapılabilir diye düşünüyorum. Çalışanlar mağdur olmadan orta yol bulunabilir. Yenierenköy Belediyesi emirnameler içinde olan, yatırımı olmayan kırsal bir bölge. Belediye ise maalesef yıllarca hesapsız ve kitapsız yönetildi"dedi.

Kıbrıs Postası - Deniz ABİDİN

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Kıbrıs Postası'na belediyenin son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Yıkıcı, 2014 yılında 124 çalışanla çok büyük borçlarla görevi devraldığını belirterek, belediyede bugün 122 çalışanın olduğunu söyledi. Yenierenköy Belediyesi'nin toplamda 22 milyon lira borcu olduğunu söyleyen Yıkıcı, seçim arifesinde dahi çalışanların borçlanılarak ödendiğini anlattı. "Borç dahi çekemeyen bir belediye devraldık" diyen Yıkıcı, belediyeye gelir getiren kurumların dahi battığını, bu kurumları ayağa kaldırarak açığı kapatmaya çalıştıklarını kaydetti. Yıkıcı, yeni geçen yasayla, yeni yılda artık sosyal hakların yatırılma zorunluluğu olduğunu hatırlatarak, belediyenin bugün maaş ödeyebilir durumda olmadığını söyledi.

Yıkıcı: "Yeni yılda 150 bin TL açıkla belediye daha da çıkmaza girecek"

Yıkıcı, yeni geçen yasayla birlikte yeni yılda 150 bin TL daha açıkla belediyenin daha da bir çıkmaza gireceğini ifade ederek, gelirleri artırma ve hizmetleri güncelleme konusunda çalışacaklarını belirtti. Yenierenköy Belediyesi'nin borç yüzünden ödeme kapasitesinin dibe çöktüğünü söyleyerek, "gelirimiz az, giderimiz çok" dedi.

Yıkıcı şunları söyledi: "Çalışanlar doğal olarak seslerini duyurmak istiyorlar. Meclis önünde çadır eylemine başladılar. İçişleri ve Çalışma Bakanlığı çalışandan belli oranda kesinti yaparak sorunu gidermek istedi. Ancak bu sendika tarafından kabul edilmedi. Bu şekilde iyileştirme yapılabilir diye düşünüyorum. Çalışanlar mağdur olmadan orta yol bulunabilir. Yenierenköy Belediyesi emirnameler içinde olan, yatırımı olmayan kırsal bir bölge. Belediye ise maalesef yıllarca hesapsız, kitapsız yönetildi"

"Çalışanın aile huzuru kalmadı"

Yenierenköy Belediye Başkanı Yıkıcı, bölge halkından ciddi bir destek alarak göreve geldiğini, göreve geldikten sonra görünmeyen bir o kadar daha borçla karşı karşıya kaldığını anlatarak, "elimden geleni yapmaya çalışıyorum, ancak, Yenierenköy Belediyesi sözün bittiği yerdedir, geldiğimiz durum boyumuzu aştı" diye konuştu. Yıkıcı, devletle birlikte orta bir yol bulunarak bu sorunların çözülmesi gerektiğini ifade ederek, şunları belirtti: "Çalışanın aile huzuru kalmadı. Çünkü ciddi borçları var. Çalışanlar Bakanlık tarafından yapılması önerilen kesintiler için ikna edilebilir. Bugüne kadar siyasilerin yaptığı yanlışların bedelini belediye ödememeli. Ben göreve geldikten sonra hiç istihdam yapmadım. Borçlanamazsınız kararı çıkınca hesaplarımız bozuldu. Belediye olarak su konusunda da çok ciddi sorunlar yaşadık. Bölgeye 14 günde bir su veriliyordu. Kısacası, sözün bittiği yerdeyiz"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.