GEÇİTKALE
okuma süresi: 2 dak.

Geleneksel Mart 9'u kutlamaları bu yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek

Geleneksel Mart 9'u kutlamaları bu yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek

Geçitkale Belediyesi'nin geleneksel Mart 9'u kutlamaları bu yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek.

Yayın Tarihi: 01/03/16 18:14
okuma süresi: 2 dak.
Geleneksel Mart 9'u kutlamaları bu yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek
A- A A+

Şenlik, Geçitkale – Tatlısu anayolunun 10. Kilometresinde, Mallıdağ mevkiinde bulunan Mersinlik Piknik alanında yer alacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Hasan Öztaş, geçmiş yılların aksine bu yıl giriş için herhangi bir ücretin alınmayacağını belirtti.

Baharın gelişinin kutlandığı şenliklerin 1974 öncesinden günümüze kadar gelen bir gelenek olduğunu kaydeden Öztaş, "Mart 9'u Geçitkale ve bölge halkı için vazgeçilmez bir geleneğimizdir. Bu gün, Türk dünyasında Orta Asya'dan Adriyatiğe kadar geleneksel yeni yıl ya da doğanın uyanışı ve bahar bayramı olarak kutlanıyor" dedi.

1974'ün çok öncesinde Kıbrıs'ın güneyinde de kutlanan Mart 9'unun, özellikle Larnaka'ya bağlı Türk köylerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Öztaş, "Bu gelenek 1974 sonrası kuzeye taşınmış ve bugün halen ayni coşku ile kutlanmaktadır. Bizler Mart 9'u şenliklerini Belediyemizin organizasyonunda sürdürüyoruz ve sürdüreceğiz.

Belediyemize bağlı Mersinlik Piknik Alanı'nda bu yılda zengin bir organizasyonla gerçekleşecek şenliklerimiz, 7'den 70'e tüm kuşaklara hem baharı müjdeliyor hem de unutulmaya başlayan geleneklerimizi de yaşatmayı hedefliyoruz. Adada en büyük piknik organizasyonu olma özelliğini taşımakta olan organizasyona KKTC'de yaşayan tüm vatandaşlarımızı katılmaya davet ediyoruz" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.