LAPTA
okuma süresi: 3 dak.

6. Hisarköy Orkide Festivali başladı

6. Hisarköy Orkide Festivali başladı

Lapta Belediyesi, Hisarköy Muhtarlığı ve Hisarköy Kültür ve Spor Derneği tarafından düzenlenen 6. Hisarköy Orkide Festivali başladı.

Yayın Tarihi: 05/03/16 15:31
okuma süresi: 3 dak.
6. Hisarköy Orkide Festivali başladı
A- A A+

Açılışı saat 13:00'de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından yapılan, geleneksel el sanatı ürünleri, bölgeye özgü ürünler, ev yapımı yiyecek içeceklerin satışının yapılacağı, kitap stantlarının bulunduğu festival yarın da devam edecek.

Festivalin açılışına Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil ile TDP Genel Başkanı Özyiğit de katıldı.

Açılışta Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ile Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı birer konuşma yaptı. Ardından halk dansları gösterileri sunuldu. Festivalde Cemal Aslangazi ile Kıbrıs Müzik Yolcuları konseri de yer aldı.

ŞEMİ

Açılışta konuşan Hisarköy Muhtarı Can Polat Şemi, festivalin amacının Kıbrıs'ta ve köylerinde pek çok türü yetişen ve bazıları tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan orkideler için farkındalık yaratmak, çevreye ve doğaya kaşı duyarlı olmak ve köyün kültürel tanıtımına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

NAMSOY

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy da konuşmasında, festivalin orkidelerin korunması bilincinin yerleştirilmesi ve kültürel zenginliklerinin yaşama kazandırılması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Namsoy, bölge halkının, ürünleri ve aktiviteleri ile festivale katılmasının da sosyal kaynaşma ortamı yarattığını ve KKTC turizmine katkı sağladığını dile getirdi.

Namsoy, muhtarlığın organizasyonuyla bugün orkide yürüyüş gezisi düzenlendiğini belirterek, yarın saat 10:00'de yine orkide yürüyüş gezisi düzenleneceğini kaydetti. Namsoy, adanın 9'u zeytin, harup, kızılçam, selvi, akasya, okaliptüs ve maki bitki örtüsü haricinde 19 endemik bitki türü ve 32 yabanı orkide türüne sahip olduğunu söyledi ve bu orkidelerinin Kıbrıs florasının adeta göz bebeği olduğunu dile getirdi. Namsoy, yapılacak yürüyüşte bu orkidelerin 17' türünün görüleceğini ve tanıtımının yapılacağın da ifade etti.

AKINCI

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da konuşmasında, festivallerin 2 amaca hizmet ettiğini kaydetti. Akıncı bunlardan birinin bulunulan yöreye göre farkındalık yaratılmak olduğunu ve çok yararlı olduğunu söyledi. Akıncı, Festivallerin bunun ötesinde bir anlamı daha olduğunu , bunun da bir araya gelmek, birşeyleri birlikte paylaşmak, birlikte kotarmak, sosyalleşmek ve sadece yöre insanı olarak değil Kuzey Kıbrıs çapında bazen da Güneyden gelen ziyaretçilerle iç turizme katkı yapmak olduğunu belirtti.

Akıncı, bu iki amacının yanı sıra insanların ürettiklerinin pazarlanması ve bunların paylaşılmasının da üçüncü bir ek alan kattığını ifade etti.

Konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Akıncı'ya hediye takdimi de yapıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.