İSKELE
okuma süresi: 3 dak.

İskele'de Nevruz etkinliği düzenlendi

İskele'de Nevruz etkinliği düzenlendi

Doğu ve Güneydoğu Kültür Derneği ile Pir Sultan Abdal Kültür Derneği işbirliğinde Nevruz etkinliği düzenlendi.

Yayın Tarihi: 20/03/16 16:03
okuma süresi: 3 dak.
İskele'de Nevruz etkinliği düzenlendi
A- A A+

İskele Belediyesi Piknik alanında yer alan etkinlikte polis olağan üstü güvenlik önlemleri aldı. Yaklaşık 700 polisin görev yaptığı etkinlikte girişlerde vatandaşların üzeri arandı.





Etkinlikte ilk olarak Nevruz'un anlamını belirten konuşma yapıldı.

Etkinliğe katılan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Ömer Kalyoncu da kısa bir süreliğine de olsa halaya katılarak halay çektiler.

Etkinlikle ilgili olarak BRT'ye konuşan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, nevruzun hem doğanın, hem de insanlığın uyanışı anlamına geldiğini kaydederek, barış, özgürlük, dostluk ve kardeşlik anlamında da nevruzun çok önemli olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı; "barış, dostluk, kardeşlik hepimizin ihtiyacı, bunu her şart altında ve her yerde geçerli kılmamız gerekir, yakın coğrafyaya baktığımızda kan gölüne dönmüş olan coğrafyaya baktığımızda insanların ne kadar büyük acı çektiklerini gördüğümüzde, Türkiye'de yaşananları düşündüğümüzde barışın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha altını çizerek vurgulamak istiyorum" dedi.

Hangi kökenden gelirse gelsin, düşünceleri ve inançları ne olursa olsun

herkesin birbirine karşı daha saygılı ve anlayışlı olmaları gerektiğini ifade eden

Akıncı, Kıbrıs'ta herkesin barış ve huzur içerisinde yaşayabileceği, insan haklarına saygılı bir düzen inşa etmek için çalıştıklarını belirtti.



Başbakan Ömer Kalyoncu da, ülkede yaşayan vatandaşların her türlü önemli günü ve bayramlarının dikkate alınması gerektiğini söyleyerek, "Bu çerçevede burada bulunuyoruz, KKTC bir hukuk devletidir, bu çerçevede insanlara muamele yapılması ve bu şekilde onların bayramlarına da kutlanmasına izin verilmesi gerektiği inancındayız" dedi.

Kalyoncu, olağanüstü şartların yaşandığı bugünlerde etkinliğin yoğun tertibat ile

gerçekleştirildiğini söyledi.



Nevruz ateşinin yakılmasının ardından etkinlikte vatandaşlar halay çektiler.

BRT
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.