BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 2 dak.

Büyükkonuk Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Büyükkonuk Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Büyükkonuk Belediyesi emekçilerin yıllardır mağduriyet yaşadıkları sınıflandırma ve barem sorunu Belediye Yönetimi ile DEV-İŞ arasında varılan anlaşma sonucunda aşıldı.

Yayın Tarihi: 23/03/16 11:16
okuma süresi: 2 dak.
Büyükkonuk Belediyesi'nde Toplu İş Sözleşmesi imzalandı
A- A A+

DEV-İŞ ile Büyükkonuk Belediyesi arasında 01.012016 ile 31.12.2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeyle birlikte işçilerin sınıf ve baremlerinde yaşanan mağduriyet giderilerek, belediye emekçileri hakkı olan sınıflara ulaştırıldı. Ayrıca yıllardır verilmeyen baremleri de verilmeye başlandı.

Sınıf ve barem değişikliklerin yanında sözleşmeyle birlikte bayramlık, 1 Mayıs, evlenme yardımı, öğrenim yardımı gibi sosyal haklarda da artış sağlandı.

Ömer Naşit: "Belediyede huzuru sağladık"

İmza töreninde konuşan DEV-İŞ'e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit, 2014 yılında Büyükkonuk Belediyesinde yetkili sendika oldukları zaman, işçileri maaşlarını asgari ücrette bulduklarını, hayat pahalılığı ve kıdem tazminatı hakkının da olmadığının altını çizerek şunları söyledi: "Bugün geldiğimiz noktada çalışanlar tüm yasal haklardan yararlanmaktadır. Bunun yanında yılların birikmiş mağduriyeti olan sınıf ve barem düzenlemeleri de hayata geçmiştir. Artık Büyükkonuk belediyesinde çalışma huzuru vardır. Bu huzuru sendika ile belediye başkan ve yönetimini karşılıklı anlayışı ve iyi niyeti sağlamıştır."

Ahmet Sennaroğlu: "Siyasi rengine bakılmaksızın herkese hakkını verdik"

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu yaptığı açıklamada, yönetime geldiklerinden buyanı ihtiyat sandığı, sigorta yatırımları ile sınıflandırma mağduriyetlerini gidermeye yönelik iyi niyet içerisinde olduklarını kaydederek, "Bugün mutluyuz, 8 yıldır artış alamayan, siyasi nedenlerden dolayı hakkı olan sınıfları verilmeyen belediye çalışanlarına, siyasi rengine bakılmadan hakkı ne ise o verilmiştir" dedi.

Yeni sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Sennaroğlu, DEV-İŞ ile birlikte söz konusu gelişmelere imza attıklarını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.