GEÇİTKALE
okuma süresi: 3 dak.

Geçitkale Belediyesi'nde 8 Mart tatil oldu!

Geçitkale Belediyesi'nde 8 Mart tatil oldu!

Geçitkale Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeyle birlikte Belediye çalışanlarının maaşları ve sosyal haklarında hayat pahalılığının üzerinde ilerleme kaydedildi. Sendikanın önerisi ve Belediye yönetiminin hassasiyeti ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Kıbrıs'ın kuzeyinde ilk kez kadın çalışanlar için idari tatil olarak kararlaştırıldı.

Yayın Tarihi: 06/04/16 11:23
okuma süresi: 3 dak.
Geçitkale Belediyesi'nde 8 Mart tatil oldu!
A- A A+

Geçitkale Belediyesi ile Devrimci Genel İş Sendikası arasında 1.1.2016 – 31.12.2017 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Sözleşmeye Geçitkale Belediye Başkanı Hasan Öztaş ile DEV-İŞ'e bağlı Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Ömer Naşit imza attı.

İmzalanan sözleşmeyle birlikte Belediye çalışanlarının maaşlarında ce sosyal haklarında hayat pahalılığının üzerinde artış elde edilirken, 8 Mart da kadın emekçiler için idari tatil ilan edildi.

8 Mart ilk kez tatil

İmza töreninde konuşma yapan Devrimci Genel İş Başkanı Ömer Naşit, 8 Mart'ın emekçi kadınların mücadelesini simgeleyen ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin ülkede hayat bulabilmesi için verilen mücadelelerin sembol günü olduğunu kaydederek, "nasık ki 1 Mayıs'lar bir mücadele günüdür, 8 Mart da bir mücadele günü olarak algılanması gerektiğini düşünüyoruz.

Sistem içinde iki kez ezilen kadın emekçiler için 8 Mart'ın tatil olmasının, 1 Mayıs'lar gibi sembolik bir önemi olduğunu düşünüyoruz. 8 Mart yeme-içme veya kadınlara hediyeler dağıtma günü değil, kadın emeğinin özgürleşmesi için mücadelenin yükseltildiği bir gündür" açıklamasında bulundu. 8 Mart'tan dolayı gösterdiği hassasiyetten dolayı Belediye Başkanı Hasan Öztaş'a da teşekkür etti.

Naşit, Geçitkale Belediyesi'nin ekonomik olarak zor durumda olmasına rağmen çalışanların maaş ve özlük haklarında da iyileştirmeler yapıldığını sözlerine ekledi.

Öztaş: "İlklere imza atmaya devam ediyoruz"

Geçitkale Belediyesi Başkanı Hasan Öztaş imza töreninde yaptığı konuşmada, geçmişinden bugüne emekçiklerin ve mücadelelerinin her zaman yanında olduğu ifade ederek, Belediye'nin yeni dönemle birlikte ilklere imza atmaya devam ettiğini kaydetti. Sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımlarının gerçekleştiğinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu kaydeden Öztaş, "Yıllardan beridir çalışanların yaşadığı mağduriyet bu yıl itibariyle giderilmeye başlandı. Bundan dolayı memnunuz" dedi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadılar Günü'nün sendika ile yaptıkları görüşmeler neticesinde kadın çalışanlar için idari tatil olarak belirlendiğini açıklayan Öztaş, bu uygulamanın kadın emeğine ve toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine verdikleri önemin bir getirisi olduğunu söyledi. Geçitkale Belediye Başkanı ayıca kadın sığınma evi yapımı ile ilgili olarak da bölgede çalışma başlattığını açıkladı.

DEV-İŞ ile iyi niyetli ve karşılıklı anlayış zemininde nitelikli bir ilişki kurduklarını belirten Öztaş, sendikalı yaşamın önemine vurgu yaparak, sendikal örgütlenmelerin özel sektörde de hayat bulması gerektiğinin altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.