İNÖNÜ
okuma süresi: 2 dak.

İnönü'de kulüp binası kaosu sürüyor

İnönü'de kulüp binası kaosu sürüyor

İnönü'de uzun süreden beri kullanılmayan İnönü Akın Spor Kulübü binası köy halkını ikiye böldü. Köy sakinlerinden, kahve işletmecisi Emir Acaröz'ün yaptığı açıklamaya göre İnönü'de faaliyet gösteren dernekler birbirine düşürülmek isteniyor.

Yayın Tarihi: 25/05/16 15:05
okuma süresi: 2 dak.
İnönü'de kulüp binası kaosu sürüyor
A- A A+
Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin sözleşme yaparak kullanımını 5 yıllığına Emir Acaröz'e verdiği binanın sözleşmesi tek taraflı fes edilmek istendi. Acaröz yaptığı açıklamada Vakıflar İdaresi'nin tek taraflı fes hakkına sahip olmadığına bunun ancak mahkeme kararı ile sonuçlanabileceği bilgisini verdi.

Acaröz köyde yaşanan huzursuzluğun boyutunun günden güne arttığını dile getirerek, Gençlik Dairesi'nde gerçekleşen Müdür değişimi ile Gençlik Dairesi'nden kendisine bir yazı gönderildiğini ve binanın Gençlik Dairesi'ne verileceği yönünde bir takım iddialar içerdiğini savundu. Tek taraflı yapılan bu haksız uygulamadan duyduğu rahatsızlığı dile getiren Acaröz kamu yararına kullanılması sağlamak amacı ile verilen binanın her iki dernek dahil olmak üzere yararlanılabileceğini ifade ederek, gereksiz önyargılarla sorunlar yaratıldığına dikkat çekti.

Binanın işletmesinin verildiği isim Emir Acaröz binayı lokal olarak kullandığını ve Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin yasal sorumluluklar yüklemesine de uyduğunu dile getirdi. Binanın işletmesi kendisinde olsa dahi her iki derneğin faaliyetlerini sürdürebileceği binanın paylaşılamamasına anlam veremediğini söyleyen Acaröz, İGEM ve İKSAD isimli derneklerin binadaki faaliyetlerini hiçbir masraf ödemeden binada sürdürebileceklerini söyledi.

Emir Acaröz Gençlik Dairesi tarafından gönderilen yazıda 27 Mayıs tarihinde binadan çıkılması için süre verildiğini söyleyerek yapılan uygulamanın tamamen tek taraflı ve kiracı durumuna geçen Gençlik Dairesinin, diğer kiracıya nasıl süre vererek yazı göndermesine anlam veremediğini sözleşmenin fes edilmesi durumunda Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin yazı göndermesi gerektiğini ve bu binanın toplum yararları açısından yalnızca İnönü halkı tarafından kullanılması gerektiğini savundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.