LAPTA
okuma süresi: 2 dak.

Bosna Hersek''te Türk asıllı toplumlara yönelik etkinlik düzenlendi

Bosna Hersek''te Türk asıllı toplumlara yönelik etkinlik düzenlendi

Lapta Belediyesi'nin de üyesi olduğu Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin organizasyonu kapsamında, Bosna Hersek'te türk asıllı toplumlara yönelik etkinlik düzenlendi.

Yayın Tarihi: 04/06/16 15:38
okuma süresi: 2 dak.
Bosna Hersek''te Türk asıllı toplumlara yönelik etkinlik düzenlendi
A- A A+
Lapta Belediyesi'ni temsilen Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy'un da yer aldığı organizasyonda 28 ülkede binin üzerinde üyesi bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği, dünyadaki Türk asıllı toplumların kaynaşmasını, yardımlaşmasını, kardeşlik ilişkilerini geliştirmesini, birbirlerinden sürekli haberdar olup, dünyanın her köşesindeki kültürümüze ve değerlerimize sahip çıkarak, geçmişimizi de öğrenerek, geleceğimizi sağlam temeller üzerine oturtup, ileriye güvenle bakmamızı amaçlayan bir etkinlik düzenlendi.

Lapta Belediyesi'nden verilen bilgiye göre, Türk dünyası Belediyeler Birliğinin Genel Kurulunun da yapıldığı Bosna Hersek'te dünyanın her köşesinden birçok belediye başkanı ile tanışma ortamı sağlanarak, ilişkilerin ilerlemesi ve ihtiyaçlı belediyelere de projeleri bazında yardımlar yapılması karara bağlandı.

27-30 Mayıs 2016 Tarihlerinde gerçekleştirilen TDBB Bosna Hersek Programı çerçevesinde 10'dan fazla ülkeden 200 kadar Belediye Başkanı, "508. Ayvaz Dede Şenlikleri"ne katıldı, Bosna Hersek'in tarihi ve turistik şehirleri gezildi, eski cumhurbaşkanı Alija İzetbegovic'in müzesi ve kabristanlığı, ayrıca bölgedeki üye belediyeler ziyaret edilerek, TDBB Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.