İSKELE
okuma süresi: 4 dak.

Afik Grup Yılanlı Dere'yi sivrisinek bahanesiyle doldurdu

Afik Grup Yılanlı Dere'yi sivrisinek bahanesiyle doldurdu

Yıllar önce yanlış ölçüm ve bilgilerle inşaat izni alarak İskele Kumsalı'nda 14 katlı bina yapma girişiminde bulunan ancak izni iptal edilen İsrailli Afik Grup, şimdi de sivrisinekleri bahane ederek bölgedeki Yılanlı Dere'nin sahile yakın bölümünü doldurdu. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, derenin doldurulduğuna dair bilgisi olmadığını, izin makamının Kaymakamlık olduğunu, ancak derelerin kamuya ait olduğunu ifade ederek, doldurulmaması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 09/06/16 12:01
okuma süresi: 4 dak.
Afik Grup Yılanlı Dere'yi sivrisinek bahanesiyle doldurdu
A- A A+

Yıllar önce İskele Kalecik Kumsalı'nda 14 katlı yap-sat konutları inşa etme izni, verdiği bilgi ve ölçümlerin yanlış olduğunun ortaya çıkması ile iptal edilen İsrailli Afik Grup şirketi, bu kez Yılanlı Dere'nin sahile yakın olan kısmını doldurarak kapattı.

Yılanlı Dere'nin sahile yakın kısmı sivrisinekler bahane edilerek İsrailli Afik Grup şirketi tarafından kum ve toprakla doldurularak kapatılması, bölge sakinlerini tedirgin ederken, şirket çalışanları İskele Kaymakamlığı'nın izni ile sivrisinekleri kurutmak için dereyi doldurduklarını öne sürdü.

Afik Grup şirketi, Yılanlı Dere için 2008 yılında köprü yapılması için girişimlerde bulunmuştu. Kalecik'teki arazinin inşaata açılması için 2008 yılında görev başında olan CTP Hükümeti İçişleri Bakanı Özkan Murat'ın yol ve köprü yapılması için verdiği izinde 36 ayak genişliğinde bir köprü inşa edilmesine karar verilmiş, böylece kumsal alanın yapılaşmaya açılmasının önündeki ilk engel ortadan kaldırılmıştı.

İskele Kalecik kumsalında İsrailli şirketin yapacağı 14 katlı yap-sat konutlara yol olanağı sağlayan dere üzerine köprü izninin CTP tarafından verilmesinden sonra köprü ayağının oturacağı hali arazi UBP tarafından bu şirkete köprü yapabilmesi için verilmişti.

SADIKOĞLU: "İZİN MAKAMI KAYMAKAMLIKTIR"

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu yaptığı açıklamada, derenin doldurulduğuna dair bilgisi olmadığını, izin makamının kaymakamlık olduğunu ifade ederek, "Konuyla ilgili bilgim yok. Zaten belediyenin uhdesinde olan bir durum değildir. İzin makamı kaymakamlıktır" dedi. Sadıkoğlu derenin kamuya ait olduğunu ve doldurulmaması gerektiğini belirtti.

ÇED RAPORU DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Afik Grup, CTP-ÖRP Hükümeti döneminde İskele Kalecik kumsalında 14 katlı yap-sat inşaat izni alabilmek için ilgili dairelere başvuruda bulunmuş, ancak Çevre Koruma Dairesi Komisyonu'nda değerlendirilen 14 katlı projeyle ilgili olarak ilk olarak 21 Ocak 2010 tarihinde olumsuz ÇED raporu verilmişti.

Çevre Koruma Dairesi'nin bağlı olduğu dönemin Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Hamza Ersan Saner de çıkan karar üzerine bölgeye giderek incelemelerde bulunmuş, ikinci kez ÇED komisyonun gündemine getirilen rapor için 03 Kasım 2010 tarihinde ikinci kez olumsuz yanıt verilmişti. Dönemin Turizm; Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst de bölgeye giderek yerinde inceleme yapmış ve "Böyle bir yere bu izni vermek katliam olur" demişti.

Proje için iki kez olumsuz rapor alan şirket, UBP hükümeti döneminde Çevre Koruma Dairesi'ne farklı bir parsel ve farklı bir proje sunmuş, 21 Ocak 2011 tarihinde bu kez olumlu ÇED raporu almıştı. İddiaya göre, 22 Mart 2011 tarihinde, Afik şirketinin sahipleri ve ortaklarıyla, UBP'li bir siyasetçi buluşmuş, İsraillilerin işyerindeki restoranında meydana gelen görüşmenin ardından iki defa olumsuz çıkan ÇED raporu hızla olumluya çevrilerek imzalanmıştı.

Haber: Suna Erden/Star Kıbrıs

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.