EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Köpeğe şiddet uygulayan kadın: "Disiplin tarzımdır!"

Köpeğe şiddet uygulayan kadın: "Disiplin tarzımdır!"

Girne'de bir dairenin balkonunda sahibi Ayşen Kanburoğlu tarafından dövülen Mira isimli köpeğin sosyal medyaya sızan görüntüleri yürekleri burktu. Ortaya çıkan görüntülerin ardından hemen harekete geçen Altın Patiler Derneği, birçok zorluğu aşarak Mira'yı almayı başardı ancak, yetkililer Dernek gönüllülerine köpeği en fazla 3 gün tutabileceklerini ardından ise "Dayak disiplin tarzımdır" diyen sahibine teslim etmek zorunda olduklarını bildirdi.

Yayın Tarihi: 22/06/16 13:40
okuma süresi: 3 dak.
Köpeğe şiddet uygulayan kadın: "Disiplin tarzımdır!"
A- A A+
Kıbrıs Postası Özel

Girne'de Ögretmenlerevi bölgesindeki bir dairenin balkonunda, sahibi Ayşen Kanburoğlu tarafından dövülen Mira isimli köpek 3 günlüğüne Altın Patiler'in kontrolünde şiddet gördüğü evden uzakta kaldı. Ancak Mira yarın evine dönmek zorunda.

KÖPEĞİNİ DÖVEN KADIN: "BENİM ELİM MORARIR, ONA BİR ŞEY OLMAZ"

Ayşen Kanburoğlu'nun köpeği Mira'yı evinin balkonunda dövdüğü görüntülerin sosyal medyaya sızmasının ardından harekete geçen Altın Patiler Derneği yetkilileri, ilk olarak Ayşen Kanburoğlu ile görüştü. Dernek yetkilileri ile görüşmesinde köpeğini dövmeyi "disiplin tarzımdır" sözleri ile normalleştiren ve "O bir Fransız Bulldog, benim elim morarır, ona bir şey olmaz" sözleri ile basitleştiren kadın, Mira'yı dernek yetkililerine vermeyi reddetti.

ALTIN PATİLER DERNEĞİ: "KONUNUN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ"

Bunun üzerine Girne Polis Karakolu'na giderek Ayşen Kanburoğlu isimli vatandaşı şikayet eden ve Girne Belediye ekiplerinden yardım isteyen dernek yetkilileri, yoğun çabalar sonunda Mira'yı almayı başardı. Ancak kendilerine Mira'nın en az 1 en çok 3 gün dernek kontrolünde kalabileceği bildirildi.

Yarın Mira'yı şiddet gördüğü eve geri götürecek olmanın tedirginliğini yaşayan Altın Patiler Derneği yetkilileri, en az kendileri kadar konuyu duyan hayvan severlerin de rahatsız olduğunu vurgulayarak, mahkemeye başvuracaklarını açıkladılar.

Altın Patiler yetkilileri Kıbrıs Postası'na şu açıklamayı yaptılar:

"Dernek ve bireysel olarak hayvan hakları savunucuları olarak bu konunun peşini bırakmayacağımızı, davacı olacağımızı bildirmek isteriz.

Mira'yı sadece geçici süreliğine evinden uzaklaştırmanın bizi tedirgin ettiği acı bir gerçek. Delillerle birlikte verdiğimiz şikâyetimiz sonrasında Mira'nın çipli fakat sadece ruhsatı olmadığı için şiddet gören sahibinden izin alma gereği duyuldu ve sahibi Mira'yı vermek istemedi. Bu olaydan en az bizim kadar dernek takipçilerimiz ve destekçilerimiz de rahatsız olmuştur.

Konuyla yakından ilgilenmeye devam edeceğiz, bugün Mira'yı savunamıyor olmamızın tek sebebi Hayvan Refah Yasası'ndaki belirsiz açıklamalardır. Ve Mira şiddet gören ilk can değildir, biz yasa üzerindeki değişiklikleri yaptırabilmek için hayvan severler ve dernekler arası işbirliği talep etmiş bulunmaktayız. Mira yarın evine dönüyor olsa da çektiği cefanın sesi olmaya devam edeceğiz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.