MEHMETÇİK
okuma süresi: 4 dak.

Mehmetçik Üzüm Festivali cuma günü başlıyor

Mehmetçik Üzüm Festivali cuma günü başlıyor

Mehmetçik Belediyesi'nin düzenlediği 56. Mehmetçik Üzüm Festivali, cuma günü başlıyor.

Yayın Tarihi: 02/08/16 12:41
okuma süresi: 4 dak.
Mehmetçik Üzüm Festivali cuma günü başlıyor
A- A A+
Mehmetçik Belediyesi'nin düzenlediği 56. Mehmetçik Üzüm Festivali, cuma günü başlıyor.

Mehmetçik ve bölgesinin temel ürünü ve sembolü olan üzüm ve üzüm ürünlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen festivalde, geleneksel kültürün tatlarla yaşatılması da hedefleniyor. Festival birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapacak; üzüm ürünlerinin yapımı da ziyaretçiler için sergilenecek, üzüm ve söz konusu ürünlerin satışı da yapılacak.

56. Mehmetçik Üzüm Festivali'nde Kıbrıs mutfak ve kültürünün yaşatılacağı Mehmet Tayyareci Sokağı'nın bu amaçla düzenleneceğini duyuran Mehmetçik Belediyesi, kültür ve eğlencenin bir arada yaşanması için çalışmalarını tamamladığını duyurdu ve halkı festivale davet etti.

Mehmetçik Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada, bu yıl 56. Mehmetçik Üzüm Festivali'nin farklı bir anlayışla gerçekleşeceği belirtilerek, Mehmetçik'in cittaslow (yavaş şehir) ünvanı ve Uluslararası Festivaller Birliği üyeliğini aldığı hatırlatıldı ve "Uluslararası alanda elde ettiğimiz bu iki ünvan ile sorumluluğumuz artmıştır" denildi.

Mehmetçik ve bölgesinin temel ürünü ve sembolü olan üzüm ve üzüm ürünlerinin özel olarak değerlendirildiği, ön plana çıkarılmasının planlandığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

ÜRETİCİLER MEHMET TAYYARECİ ÜZÜM SOKAĞI'NDA TOPLANACAK

"1972 yılında rahmetli Mehmet Tayyareci tarafından gizlice Evdim'den getirtilen çubuklar ile bugünün bağları yaratıldı ve bu bağlar geliştirilmeye çalışıyor. Bu yıl yine Mehmet Tayyareci anısına düzenlemiş olduğumuz Mehmet Tayyareci Üzüm Sokağı'nda özellikle üzüm ve üzüm ürünleri teşhir edilip satılacaktır.

PALUZE BÖREĞİ VE ÜZÜM SUYUNDAN DONDURMA

İlk kez üzüm üreticilerini ürettikleri üzüm ürünleri ile birlikte bir araya topladık. Halkımızın üzüm ve üzüm ürünlerini tanımaları, tatmaları ve üzüm ürünlerinin yapılış aşamaları hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamayı öngörmekteyiz. Üzüm sucuğunun yapılışı, paluzenin yapılışı, tadımı ve özel olarak paluzeden yapılan ve ilk kez Mehmetçik'e ait olan paluze böreği siz halkımıza sunulacaktır. Üzüm suyundan dondurma ise ilk kez bu stantlarda yerini alacaktır."

Mehmetçik Belediyesi'nin "Kültür Elçilerini Yetiştiriyoruz" projesi kapsamında Kıbrıs mutfağı ve el sanatları ürünlerinin de satışı yapılacağı kaydedilen açıklamaya göre, Zeka Bey Tohum Merkezi'nde yetiştirilen ürünlerden GDO'suz ve yerel tohumların dağıtımı yapılacak.

Festival boyunca yerli üretim stantlarında Kıbrıs mutfağı tatları; el sanatları satışa sunulacak.

DİBEK KAHVESİ, GARAVOLLİ, CİĞER VE ÜZÜM ÜRÜNLERİ…

Kıbrıs mutfak kültüründe yok olan dibek kahvesinin de Galatya Kahvehanesi'nde yer alacağı belirtilen Mehmetçik Belediyesi açıklamasında, garavolli, ciğer ve üzüm ürünlerinin de Galatya Meyhanesi'nde satışa sunulacağı kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.