İSKELE
okuma süresi: 5 dak.

İskele'nin göz bebeği ilgi bekliyor

İskele'nin göz bebeği ilgi bekliyor

İskele bölgesinde belediyenin en önemli projelerinden biri olan yürüyüş yolu ve Makenzi Plajı ile bölgede yeni bir sosyal alan oluşturulmaya çalışılırken, İskele bölgesinin göz bebeği İskele Boğazı unutulmuş durumda.

Yayın Tarihi: 14/08/16 11:24
okuma süresi: 5 dak.
İskele'nin göz bebeği ilgi bekliyor
A- A A+

Sandalların bağlandığı iskelenin uzun süreden beri devam eden tadilat projesi esnafı bezdirdi. Esnaf bitmek bilmeyen tadilat nedeni ile restoranlara uçuşan toz ve topraktan şikayetçi. Gerek manzarası gerek sakinliği gerekse hoş ortamı nedeni ile turistin en çok ziyaret ettiği bölge adım atılmaz durumda. Bölge hem turist hem vatandaş için tehlike yaratırken İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise projenin malzeme temini ile ilgili bir problem nedeni ile durakladığını açıkladı.

Başkan Sadıkoğlu Pazartesi gününden itibaren projenin tamamlanmak üzere yeniden başlayacağını açıkladı. Boğaz ile ilgili düzenlemelerin iskele tadilat projesi ile sınırlı olmadığını ifade eden Başkan Sadıkoğlu, 2003- 2005 yıllarında bölgedeki kaçak yapıların yıkımı ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi kararlarının da uygulamaya konularak projelerin devam edeceğini kaydetti.

Proje durdu, iskele döküm saçım kaldı

Sandalların bağlı bulunduğu iskeledeki mevcut parke taşlarında meydana gelen çökme nedeni ile Limanlar Dairesi ve Hayvancılık Dairesi sorumluluğunda olan iskelenin yapımını İskele Belediyesi üstlendi. Yaklaşık 7 ay önce iskele ve köprü tadilatına başlandığı öğrenilirken, bu bağlamda iskele üzerinde bulunan parke taşları söküldü ve ilk etapta Hayvancılık Dairesi'nin açtığı ihale ile iskelenin bir bölümünde parke taşları döşendi. İskele ve köprü projesi yaklaşık 2 aydan bu yana ise durmuş durumda. Tamamlanmayan proje bölgede kötü görüntüye neden olurken, hem esnaf hem de ziyaretçiler iskele ve köprü üzerindeki harabe görüntüsünden rahatsız. İskele'nin gözde bölgelerinden biri olan boğazın çirkin görüntüsünün yanı sıra, uçuşan toz ve topraklarda restoran işletmecileri ile gelen müşterileri rahatsız ediyor.

Adeta çöplüğü andırıyor

İskele ve köprü üzerindeki yarım kalmış tadilatın oluşturduğu çirkin görüntünün yanı sıra sandalların önünde duran balık malzemeleri ve kullanılmayan eşyalar çöplük görüntüsü yaratıyor. Sandallardan çıkarılan balık ağları, kullanılmayan yorgan, buzluk gibi eşyaların gelişi güzel iskele önüne bırakılması da görüntü kirliliği yaratıyor. Sandalları ve denizi fotoğraf çekmek isteyen ziyaretçiler çirkin görüntüden şikayetçi olurken, bölgede uzun yıllardan beri faaliyet gösteren restoran işletmecisi Hasan Uluel, en çok bölgedeki sistemsizlikten şikayetçi. Güney Kıbrıs'ta pek çok balıkçı barınağı ve turistik bölgeyi gezdiğini anlatan Uluel, sistemli liman ve barınaklarda balıkçıların eşyalarını muhafaza edebileceği dolapların mevcut olduğunu ve bu sayede atıl durumda değil düzenli, temiz bir görüntünün sağlandığını anlattı.

Gecikme sebebi malzeme temini

Konu ile ilgili Havadis'e konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, tadilatın malzeme temini nedeni ile durakladığını açıkladı. Projenin ilk etabında Hayvancılık Dairesi'nin açtığı ihale ile bir bölüme parke taşının döşendiğini ancak o süre içerisinde bölgede zincirli şiro ile çalışılarak tahribata yol açıldığını kaydeden Başkan Sadıkoğlu, belediye olarak tadilat çalışmalarının üstlenildiğini anlattı. İskele üzerinde parke taşlarının yanı sıra aydınlatma probleminin de olduğunu söyleyen Sadıkoğlu, detaylı bir çalışma ile iskele ve köprü üzerinde iyi bir çalışma yapmak için işe koyulduklarını ancak köprünün sağ tarafına doğallığı bozmamak adına döşenmek istenen taş malzemesinin temininde problem yaşandığını kaydetti. Dokuya uygun olmasının amaçlandığını bu nedenle 2 aydan bu yana projenin durakladığını ifade eden Sadıkoğlu, Pazartesi itibari ile en azından köprü için uygun malzemenin temin edilene kadar parke taşlarının döşenerek tozun sebep olduğu mağduriyetin ortadan kaldırılması adına çalışmaların yeniden başlayacağını açıkladı.

Sadıkoğlu: Yıkım kararları uygulanacak

Yapılacak düzenleme ile projenin sonunda bölgenin küçük bir balıkçı kasabasını andıracağını kaydeden İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, boğazdaki düzenlemelerin iskele ve köprü ile sınırlı kalmayacağını kaydetti. Bölgede kaçak yapılaşmaların olduğunu söyleyen Başkan Sadıkoğlu, 2003-2005 yıllarında Yüksek İdare Mahkemesi'nin sahil şeridine kurulan bu kaçak yapılar hakkında verdiği yıkım kararlarının en kısa süre içerisinde uygulanarak projelere devam edileceğini açıkladı.

Nadire Bahadi - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.