YENİERENKÖY
okuma süresi: 4 dak.

Yenierenköy Belediyesi'nde Yıkıcı'nın istifasıyla boşalan başkanlığa Mehmet Kadı vekalet ediyor

Yenierenköy Belediyesi'nde Yıkıcı’nın istifasıyla boşalan başkanlığa Mehmet Kadı vekalet ediyor

Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı'nın görevinden istifa etmesiyle Yenierenköy Belediyesi'nde yeni bir döneme girildi.

Yayın Tarihi: 17/08/16 09:39
okuma süresi: 4 dak.
Yenierenköy Belediyesi'nde Yıkıcı’nın istifasıyla boşalan başkanlığa Mehmet Kadı vekalet ediyor
A- A A+
Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı'nın görevinden istifa etmesiyle Yenierenköy Belediyesi'nde yeni bir döneme girildi.

Yıkıcı'nın bıraktığı göreve kimin vekalet edeceğinin belirlenmesi amacıyla yapılan 3 belediye meclisi toplantısı da sonuç vermedi. İlgili yasaya uyarınca, bu göreve belediye meclisinin en yaşlı üyesi olan Demokrat Partili 59 yaşındaki Mehmet Kadı vekalet ediyor.

Belediye Meclisi'nin ilk toplantısında ikisi Ulusal Birlik Partisi'nden (UBP), ikisi Demokrat Parti'den (DP) olmak üzere toplam 4 aday yarıştı ancak hiçbir aday yeterli oyu alamadı.

KADI: "HERKES KAN AĞLIYOR... ÇALIŞANLAR BİR BUÇUK AYDIR MAAŞ ALAMIYOR"

Bu toplantının ardından UBP'li adaylardan biri çekildi ancak herhangi bir isim belediye meclisininm ikinci ve üçüncü toplantısında yeterli oy almayı başaramadı. Bu arada, 3'üncü toplantı dün akşam yapıldı.

Yasa gereği bu göreve vekalet etmesine karar verilen Mehmet Kadı, Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirinin sorularını yanıtladı.

Kadı, belediyedeki durumun güllük gülistanlık olmadığını vurgulayarak, "Herkes kan ağlıyor. Çalışanlar bir buçuk aydır maaş alamıyor, içerde bir kuruş para yok. Bu insanlar nasıl ödenecek? Başbakan, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı bir arayı gelip Yenierenköy Belediyesi konusunda ne yapılacağına bir an önce karar vermeli" dedi.

"BENİM BAŞ EDEBİLECEĞİM BİR SORUN DEĞİL, DEVLETİN EL ATMASI GEREK"

Yenierenköy Belediyesi'nin anahtarını dün akşam teslim aldığını söyleyen Kadı, "Görevi devralalı 24 saat olmadı. Yetkililerle sürekli temas içindeyim. Belediyenin sorunu benim baş edebileceğim bir sorun değil, bu konuya devletin el atması gerek" ifadesini kullandı.

YARIN DENKTAŞ'LA GÖRÜŞECEK… ÖZGÜRGÜN'DEN RANDEVU İSTEDİ

Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş ile dün akşam telefonda görüştüğünü de dile getiren Kadı, yarın Denktaş ile bir araya gelmesinin söz konusu olacağını söyledi. Kadı, Başbakan Hüseyin Özgürgün'den de randevu talep ettiğini belirtti.

Bu akşam saat 20.00'de belediye meclisinin toplanacağını da bildiren Kadı, toplantıda sahil, çevre ve orman temizliği gibi konuların ele alınacağı söyledi; amacın işçilerin çalışıp maaşlarını alabilmesi olduğunu belirtti.

Elinden geleni yapmaya çalışacağını da ifade eden Kadı, "Biraz sabır, anlayış ve şans istiyorum" şeklinde konuştu.

Mehmet Kadı, bu göreve ne kadar vekalet edeceğini bilmediğini ifade ederek, kendisine 9-10 aylık bir süreden bahsedildiğini ancak hiç bir şeyin kesin olmadığını sözlerine ekledi.? ?

YIKICI 3 AĞUSTOS'TA İSTİFA ETMİŞTİ

2014 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde Cumhuriyetçi Türk Partisi'nden (CTP) aday olan ve Yenierenköy Belediye Başkanlığı'na seçilen Mesut Yıkıcı, görevinden istifa etme kararı aldığını 3 Ağustos'ta açıklamıştı.

Mali sorunlarla ve sendikal eylemlerle gündeme gelen Yenierenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı Yıkıcı, istifa kararını; "Ülkemizdeki siyasi çarpıklığın dayattığı bu şartlar altında Yenierenköy Belde halkının mağdur olmaması için belediye başkanlığı görevimden istifa etmeye karar verdiğimi siz değerli halkımla paylaşıyorum" ifadeleriyle duyurmuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.