KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 10 dak.

Cinsel ilişki takvimiyle her gün başka heyecan yaşayın!

Cinsel ilişki takvimiyle her gün başka heyecan yaşayın!

Cinsel ilişkinizi renklendirin... Bu artık takvim ile çok kolay...

Yayın Tarihi: 20/09/16 11:16
okuma süresi: 10 dak.
Cinsel ilişki takvimiyle her gün başka heyecan yaşayın!
A- A A+
Cinsel ilişkinizi renklendirin... Bu artık takvim ile çok kolay...

1. GÜN: Seks yaparken kontrolü elinde tut!

İlk gün, mutluluk hormonları olarak bilinen oksitosin, testosteron ve östrojen seviyesinde çıkış oluyor, böylece dışa dönük ve cüretkâr bir tutum sergiliyorsun. Libido da tavan yapacağı için kendini her türlü zevkin kollarına atabilirsin. Kadının üstte olduğu pozisyon çok ideal; çünkü klitoris oldukça hassas olacak, o geriye yatarken derinlik ve açıyı ayarlamak da kolay. Eğer ortalığı kirletmek istemiyorsan yatağa bir havlu ser ya da sevişmeye başlamadan evvel duş al.

2. GÜN: Yavaş ve tensel hazlar...
Kendini iyi hissediyorsun çünkü östrojen ve testosteron hâlâ artmakta. '28 Days' kitabının yazarı Gabrielle Uchterman, östrojen hormonunun beş duyuyu güçlendirdiğini, böylece öpücüklerin daha yoğun ve erkeğinin sana daha çekici göründüğünü söylüyor. Birkaç mum yakıp slow müzik çal ve birbirinizi baştan ayağa tatmin etmeye koyulun.

3. GÜN: Ona iyi davran!

Lichterman, testosteron seviyesi yükselince kendine olan güveninin arttığını ve erkek arkadaşının rahatsız edici birtakım davranışlarını tolere edebildiğini söylüyor. Mesela horlaması fazla batmıyor. Omurga kısmına güzel bir masaj yap. O da sana karşılığında zevk verici bir masaj yapsın.

4. GÜN: Kutunun dışından düşün!

Beynin sağ kısmı yaratıcı fikirler üretir. Bugün artan östrojen ve testosteron seviyesi de beynin bu kısmını kullanmanı sağlayacak. Lichterman, beyin fırtınası ve karar verme aşamalarında daha yaratıcı olacağını söylüyor. Hayal gücü ve yaratıcılığın yatak odasına da girecek.

5. GÜN: Rekabetçi ol!

Lichterman, dün beynin sağ kısmının daha aktif olduğunu ama bugün östrojen ve testosteron seviyesinin daha da yükselerek beynin daha analitik olan sol kısmını aktive ettiğini belirtiyor. Testosteron seni daha da rekabetçi kılıyor. Strip poker gibi yaramaz bir oyun oynayabilirsiniz. Eğer kazanırsan libido da kazanır: Evolution and Human Behaviour'a göre. Bir erkeği ele geçirmek ya da yenmek, testosteron seviyesini %49 yükseltiyormuş, böylece daha arzu dolu oluyorsun.

6. GÜN: Erkeğinle bütünleş!

Şimdi kendini sakin, dingin ve mantıklı hissediyorsun. 'The Irritable Male Syndrome' kitabının yazarı Doktor Jed Diamond, östrojen daha da yükselerek seni sosyal ve kendini açıkça ifade edebilen biri haline getiriyor. Bu fırsattan yararlan ve erkeğini neden yanında istediğini ona güzelce açıkla!

7. GÜN: Arzular kenetlensin!

Lichterman, yüksek östrojen seviyesi yüzünden hâlâ konuşkan olduğunu ve ayrıca enerjinin de artacağını söylüyor. Erkeğin testosteron seviyesi sabahları yüksek olduğu için pek arzulu oluyor. Sen de vücudundaki ekstra adrenalinden faydalanarak onunla duşa gir.

8. GÜN: Çabuk seks!

Birçok kadın regli dönemi tamamen geçmeden seks yapmak istemez. Öğle tatilinde buluşup çabucak seks yaparak kaybolan zamanı telafi edin ya da eğlenceli bir parti esnasında onu boş bir odaya sok ve kendini tatmin et!

9. VE 14. GÜN: Tamamen ona yoğunlaş!

Bu altı gün boyunca östrojen ve testosteron seviyen çok yüksek olacak, sen de oldukça cilveli bir ruh haline bürüneceksin. Kaliforniya Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, bu günlerde sesinin bile daha seksi çıktığını ortaya koyuyor. Taş devrinde ortada fazla erkek yokmuş, bu yüzden yumurtlama dönemindeki kadınlar cilveli olmak zorundaymış.

Bu dönemlerde kadınlar çapkın da oluyor. Bilim adamları bu dönemde kadınların %160 oranda başka erkekler hakkında fantezi kurduğunu söylüyor ama aynı zamanda kadın bu dönemde kendi erkeğiyle seksi de başlatıyor. Işıkları açık bırak ki tüm dikkatini sana versin ve misyoner pozisyonunda göz göze bakın.

15. VE 16. GÜN: Birbirinize odaklanın!

Adet öncesi sendromunu (PMS) düşün ama daha kısa ve daha az yoğun olarak. Yükselen noradrenalin ve düşen testosteron seviyesi, seni normalden daha rahatsız ve kıskanç bir insana dönüştürebilir, özellikle de erkek arkadaşın Scarlett Johansson fotoğraflarına bayıla bayıla göz dikerken... 12'nci günden 21'inci güne giden devrede kadınlar diğer kadınların fiziksel özellikleri hakkında çok kıskanç olabiliyor.

Psikoloji Profesörü Maryanne Fisher, evrim sürecine işaret ediyor: "Kadınlar birbiriyle rekabet ederken, birbirini küçümsüyordu, bu istenilen erkeği ele geçirmeye yardımcı oluyordu." Bir şişe şarap al ve erkeğini eve davet et, böylece diğer kadınlardan uzaklaşın.

17. GÜN: Tek başına seks yap!

Östrojen ve testosteronun düşüşü ve projesteronun yükselişi bazı dengesizliklere sebep olabilir. Bu durumda kontrollü olmalısın. Diamond, bu dönemde klitoris ve meme uçlarının daha az hassas olduğunu, böylece orgazmın daha güç meydana geldiğini hatırlatıyor. Bırak seni mastürbasyon yaparken izlesin. Böylece onun bakışlarıyla tahrik olacaksın. Nevada Üniversitesi'nden Psikoloji Profesörü Martha Meena, kendini arzu objesi gibi hisseden kadınların tahrik olduğunu söylüyor.

18. GÜN: Sarmaş dolaş...

Bugün testosteron seviyesi yeniden artmaya başlıyor ama yüksek projesteron oranı seks yerine şefkat ihtiyacı yaratıyor. Sen de telefonunu kapat, erkek arkadaşına sarıl ve güzel bir film izleyin. Aşk filmleri, şefkat hormonu oksitosin seviyesini arttırıyormuş. Kansas Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, erkeklerin de romantik komedilerden hoşlandığını ortaya koydu.

19. VE 20. GÜN: Kendine zaman yarat!

Lichterman, bu iki günde eve kapanma ihtiyacı hissedeceğini çünkü projesteron seviyesinin iyice yükselerek sosyalleşme isteğini körelteceğini söylüyor. Projesteron hormonu neden kadınları bu kadar içine kapanık yapıyor? Lichterman bu hormonun enerjini düşürdüğünü söylüyor. Yumurtlama döneminde dışarı çıkarsan, rahmine zarar verebilirsin, bu da döllenme etkisini ortadan kaldırır. Bu günlerde geceleri uyanık kalıp gündüzleri yatakta geçirme eğilimi de olur.

21. GÜN: Ona romantik bir ortam hazırla...

Bu aralar mutfağa daha sık girip çıkıyorsun. Projesteron iştahını da açtı, fırınlanmış, tuzlu gıdalar, yağ ve karbonhidrat istiyorsun. Çünkü vücudun yumurtlama esnasında rahmini bebek için hazır etmek istiyor. Los Angeleslı Jinekolog Suzanne Gilberg-Lenz, kadınların döllenebilmesi için vücutta belli bir miktar yağ olması gerektiğini söylüyor. O zaman neden tabiat anaya baş kaldıralım ki? İki kişilik mükemmel bir sofra hazırla, mumları da unutma!

22. GÜN: Klasik pozisyonlara yeni yorumlar kat!

Bugün biraz daha zor orgazm olabilirsin çünkü projesteron hormonu testosteron alıcılarını tıkıyor. Mypleasure.com sitesinin kurucusu Doktor Sandy Gardos, erkeğin kucağına, bir sandalyeye ters oturur gibi kurulup keyfine varmanı öneriyor.

23. VE 24. GÜN: Kendini iyi hisset!

Şimdi asıl adet öncesi sendromu (PMS) vakti geldi! 23'üncü günden 28'inci güne kadar süren projesteron ve östrojen düşüşü, seni ağlak suratlı, kaprisli bir insan haline getirdi. Vücudun da su toplayarak şişmiş olabilir. Eğer şu anda vücudunun bu durumundan şikâyetçi değilsen, en güzel iç çamaşırlarını giyip loş ışıklar yak. Seksi hissetmek için elinden geleni yapmalısın. Ama sakın ağda yaptırma. Michigan Üniversitesi'nden araştırmacılar, bu dönemde kadınların acıya karşı çok hassas olduğunu söylüyor. Center for Behavioral Neuroscience'dan araştırmacılar, erkeklerin seks esnasında kadının bedeninden çok suratına konsantre olduğunu söylüyor, böylece vücudunda birikmiş yarım galon suyu fark etmeyecek.

25. GÜN: Zevkine konsantre ol!

Şu anda arzu dolusun. Gilberg-Lenz, uterusun endometrium kısmının kalınlaştığını, cinsel organlarına kan geldiğini ve libidonun yüksek olduğunu kaydediyor. Orgazmı yoğun yaşayabilirsin ama bunun için uğraşman gerekecek, östrojen ve testosteron düşüşü konsantrasyonunu dağıtabilir. O anın ruhunu yakalamak için seksi konuş ve kapının kilitli olduğuna emin ol. McGill Üniversitesi'nden bilim adamları, çevreyle ilgilenmeyi bırakıp kendisine odaklanan kadınların 12 dakika içinde tahrik olduğunu ortaya çıkarmış.

26. VE 28. GÜN: Yeni keşifler yapmak lazım!

Bu aralar göğüslerin ağrıyor olabilir. Lichterman, endometriumun kalınlaşmaya devam ederek alt tabakadaki sinir uçlarını uyarmaya devam ettiğini ve libidonun da buna bağlı olarak yükseldiğini söylüyor. Yaratıcı güç zirvede olduğuna göre yeni erojen bölgeler keşfetmek lazım! Hassas bölgelerine dokunarak kendi kendini tahrik etmelisin.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.