BÜYÜKKONUK
okuma süresi: 3 dak.

"Ali Babanın Çiftliği" Büyükkonukta hayat bulacak

"Ali Babanın Çiftliği" Büyükkonukta hayat bulacak

Büyükkonuk Belediyesi tarafından, Turizm Ve Çevre Bakanlığı destekli ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 18. Büyükkonuk Eko Günü 9Ekim'de başlıyor.

Yayın Tarihi: 05/10/16 14:20
okuma süresi: 3 dak.
"Ali Babanın Çiftliği" Büyükkonukta hayat bulacak
A- A A+
Büyükkonuk Belediyesi tarafından, Turizm Ve Çevre Bakanlığı destekli ve Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan 18. Büyükkonuk Eko Günü 9Ekim'de başlıyor.

SENNAROĞLU: "CİLLE TOMOFİLİ BÜYÜKKONUK'A"

Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonukta Büyük Eko Gün'e çok iyi ve titiz bir şekilde hazırlandıklarını belirterek, "9 Ekim'de yine tarihe damgasını vuracak bir etkinlik gündemiyle Eko Gün düzenleyeceğiz. Unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıs kültürünü yeniden canlandıracağız" dedi. Büyükkonuk Eko Gün için bu yıl iki slogan belirlediklerini belirten Sennaroğlu, "Cille Tomofili Büyükkonuk'a" ve "Var mısın Kıbrıs Tarih yazmaya" sloganlarıyla yola çıktıklarını iletti.

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu' EKO Gün'ün ülke turizm ve tanıtımını için öncü bir hareket olduğu düşüncesiyle yapılan çalışmalara yoğun ilgi ve destek verdiğini söyleyen Sennaroğlu, verilen bu destek sayesinde çalışmalara hız verildiğini, kurulan ekipler ile toplantılar gerçekleştirildiğini ayrıca ülkemizde bulunan turistlerin de etkinliğe dahil edilmesi ve Kıbrıs Kültürünün tanıtma fırsatı yaratılması adına Seyahat Acenteleri Birliği ile de temaslar kurulduğunu söyledi.

Birçok aktivitenin yer alacağı 18. Geleneneksel Eko Gün'de Hellim yapımından sesta yapımına kadar unutulmaya yüz tutmuş kültürümüzü çocuklarımıza aktarılmaya çalışılacağını söyleyen Sennaroğlu, bir aydır EKO gün için büyük bir kampanya başlatıldığını belirterek, verdikleri destek için Turizm Ve Çevre Bakanlığı ve Telsim' teşekkür etti.

Ülkemizde turizm sektörünün önemine vurgu yapan Sennaroğlu, turizm ve kültürümüze sahip çıkılması gerektiğini söyleyerek, birçok turizm acentesi ile toplantılar gerçekleştirdiklerini Ülkemize gelen turistlere KKTC'yi hak ettiği şekilde tanıtmak için bilgi alış verişi yaptıklarını söyledi. Bu çerçevede düzenlenecek olan etkinlikte bir de danışma ofisi olacağını kaydetti

Folklor gösterileri, yerel sanatçı ve grupların gün boyunca aktiviteler gerçekleştireceği etkinlikte sokak çalgıcıları da yer alacak.

Ayrıca oluşturulacak olan çiftlik Ali Babanın Çiftliği ile çocuklarımızın kulağına fısıldanan şarkı hayat bulacak ve etkinlikte çeşitli hayvanların yer alacağı bir bahçe oluşturulacak.

İlk kez Bakanlık nezdinde gerçekleştirilecek olan ve 140 stant kurulması hedeflenen etkinliğe 50 bin kişinin katılımı hedefleniyor

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.