SPOR
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Rallisi tamamlandı

Kıbrıs Rallisi tamamlandı

Avrupa Ralli Şampiyonası ve Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nda 2016 sezonunun final yarışı, Kıbrıs Rallisi, dün geçilen etapların ardından tamamlandı.

Yayın Tarihi: 09/10/16 23:10
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Rallisi tamamlandı
A- A A+

On yarışlık Avrupa Ralli Şampiyonası ile 5 yarışlık Orta Doğu Ralli Şampiyonası'nın final ayağı olan ve Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) çatısı altında iki büyük organizasyona evsahipliği yapan tek yarış olan üç günlük Kıbrıs Rallisi dün geçilen etapların ardından tamamlandı.

Yarışı, Ford Fiesta R5 ile yarışan Alexey Lukyanuk kazanırken, Skoda Fabia R5 pilotu Marjian Griebel ikinci ve bir diğer Skoda Fabia R5 pilotu Ralfs Sirmacis üçüncü oldu. On ekibimizin mücadele ettiği fakat yedisinin finiş görmeyi başardığı 822 kilometrelik zorlu yarışta ekiplerimiz arasında en iyi dereceyi Ford Fiesta S2000 marka araçları ile Rauf Denktaş – Derviş Savarona ikilisi elde etmeyi başardı. İkili rallinin ilk gününde yoldan çıkarak finiş görememiş ve ikinci güne "Süper Ralli" hakkıyla devam ederek zaman cezası almıştı.

Sporcularımız arasında ikinci olan ekip Mitsubishi Lancer Evo 8 marka araçları ile mücadele eden Halil Mulla – Ahmet Buzlukcuoğlu ikilisi olurken onları Mitsubishi Lancer Evo 6 ile yarışan Hasan Uzun – Erim Barani ikilisi takip etti. Rallinin en uzun ve en zorlu olan ikinci gününde sorun yaşayan ekiplerimizden Mehmet Yücel – Ogün Kişmir ikilisi dördüncü, bir diğer "Süper Ralli" ile yarışa devam eden ekibimiz İktisatbank Rally Team pilotları Ömer Yıldız – Mehmet Kasımoğlu ikilisi ise beşinci oldu. süper ralli ile yarışa dün devam eden ekiplerimizden Sadık Bilgimer – Ömer Akbelen altıncı ve Yusuf Cambaz – Ahmet Behlül ikilisi yedinci olarak zorlu Kıbrıs Rallisi'nde finişe ulaşmayı başaran ekiplermiz oldular.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.