GÖNYELİ
okuma süresi: 3 dak.

Benli : "28 Belediye KKTC ölçeğine büyük"

Benli : "28 Belediye KKTC ölçeğine büyük"

Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, 28 belediyenin KKTC ölçeğine büyük geldiğini ve verimliliği düşürdüğünü söyledi.

Yayın Tarihi: 17/10/16 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Benli : "28 Belediye KKTC ölçeğine büyük"
A- A A+
Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı ve Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Yalçın Benli, 28 belediyenin KKTC ölçeğine büyük geldiğini ve verimliliği düşürdüğünü söyledi.

3'üncü Dönem Gönyeli Belediye Başkanlığı görevni yürüten ayrıca, yakın zamanda Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanlığına yeniden seçilen Ahmet Yalçın Benli BRT muhabirine açıklamalarda bulundu.

Benli, Belediyeler Birliğiyle ilgili önümüzdeki dönem gündeme gelmesi beklenen değişikliklerler ve Gönyeli Belediyesinin yeni projelerini anlattı.

Son yapılan Genel Kurulda Belediyeler Birliğinin önüne yeni bir hedef koyduğunu anlatan Benli, bunun Avrupa Yerel Yönetim şartının Kuzey Kıbrıs'ta mevzuat haline gelmesi olduğunu söyledi.

Benli bununla, Yerel Yönetimlerin verimliliğinden ve kişinin yönetim haklarından yönetime katılmalarına kadar yerel yönetimlerin standartının yükseltilmesinin amaçlandığını anlattı.

2016-2018 Ekonomik protokol içinde yer alan KKTC'ndeki Belediyelerin sayısının azaltılmasıyla ilgili olarak ise Ahmet Benli, Belediyeleri azaltılan ülkeleri örnek göstererek, "bunlar halkın tek kuruş vergisinin nasıl daha verimli kullanıldığının organizasyonudur"dedi.

Benli ülkede belediyelerin sayısının azaltılması konusuna olumlu yaklaşmasına rağmen bu konuda endişelerini de dile getirdi.

Benli, "Endişelerim şunlar.Bu dinamik, bu arzu bizim kendi iç dinamiklerimizle mi yapıldı? Yoksa ihtiyaçlarımızdan kaynaklanan bir motivasyonla mı yapılıyor.?Hayır.Türkiye ve KKTC hükümetleri arasında imzalanan protokolerle gelen talimat ve öneridir."şeklinde konuştu.

Ahmet Benli, meselenin Belediyelerin sayısının azaltılması değil, nasıl verimli kullanılacağı olduğunun altını da çizdi.

Benli, KKTC'nin gerek sosyo ekonomik hayatında, gerekse devlet mekanizmasında olsun ölçek sorunu olduğunu söyledi ve ülkenin 28 parçalı olmasının verimlilik üzerinde olumsuz etki yarattığını vurguladı.

Konuşmasında Gönyeli Belediyesinin yaptığı çalışmalar ve bundan sonraki projelere de değinen Ahmet Benli, on yıl önce "Köyden kente"sloganı ile çıktıkları yolda bugün önemli mesafe katettiklerini söyledi.

Belediyelerin aslfalt,yol ,temizlik çalışmalarının yanısıra çevre ile ilgili projelere daha fazla zaman ayırması gerektiğini ifade eden Benli, "insan merkezi olan projeler vardır, özellikle kültür –sanat projelerine daha fazla harcama yapılmalıdır"dedi.

Ahmet Benli, Gönyeli Belediyesinin yakın zamanki projelerinden bahsederek, yapımı devam eden Güzelyurt Yolu üzerinde alt-üst geçitin 6 ay sonra kullanımda olacağı, Gönyelide inşaa edilen ülkedeki en büyük ve en donanımlı Okul Öncesi binanın ise bir ay sonra hizmete gireceği müjdesini verdi.

Benli binanın 2 buçuk milyon TL'ye mal olacağını da açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.