BEYARMUDU
okuma süresi: 3 dak.

Kuraklık zeytini fena vurdu

Kuraklık zeytini fena vurdu

Beyarmudu'nda zeytin üreticileri hasadına başladı ancak umduğunu bulamadı. Kurak geçen yılın ardından verimi düşen ağaçlar neredeyse kurumaya yüz tuttu.

Yayın Tarihi: 30/10/16 11:41
okuma süresi: 3 dak.
Kuraklık zeytini fena vurdu
A- A A+

Beyarmudu'nda zeytin üreticileri, kuraklık nedeni ile bu yıl yer altı kaynaklarının beslenmediğini bu durumun da zeytin üretimini olumsuz etkilediğini söyledi.

Zeytin üreticileri, bahçelerini yaz mevsimi süresince taşıma su ile sulamaya çalıştıklarını ifade ederek, bu yıl ağaçlardan ancak kendi ihtiyaçlarını karşılayacak miktarda zeytin alabildiklerini dile getirdi.

Bazı zeytin üreticileri, susuzluk nedeni ile bahçesindeki ağaçların birçoğunun kuruduğunu belirtti.

Havadis'e konuşan bazı üreticiler de bölgede çok fazla kuyu kazıldığını ve zaten kıt olan yer altı sularının adaletsizce

kullanıldığını öne sürdü ve yetkililere bölgedeki denetimlerini sıklaştırması hususunda çağrıda bulundu.

Korol: Üretim dibe vurdu

Beyarmudu'nda zeytin üreticisi ve Patates Üreticileri Birliği Türkmenköy Temsilcisi olan Ahmet Korol, kuraklık nedeni ile bu yıl bölgede ciddi su sıkıntısı yaşandığına dikkati çekerek, susuzluğun bölgede hem zeytin hem de patates üretimini olumsuz etkilediğini belirtti.

Ahmet Korol, ayrıca bölgede bu yıl çok fazla kuyu kazıldığını, yaşanan su sıkıntısının bir nedeninin de kazılan bu kuyular olduğunu ileri sürdü.

Korol şunları söyledi: "Kış aylarında yeterli yağmur yağmadı, yer altı kaynakları beslenemedi, dolayısıyla yaz aylarını kurak geçirdik. Buna bir de yer altı sularının idaresiz kullanılması eklenince sıkıntı katlandı, üretim düştü. Kaymakamlığın bu hususta hatası büyüktür. Kuyu temizleme izni veriyorlar ama denetim yapmadıkları için bu izni alan kişiler kuyusunu temizlerken yanına da bir iki kuyu daha açıyor. Zaten az olan yer altı suları adaletsizce kullanılıyor. Kaymakamlık yaptığı işi takip etsin denetlesin. Bahçemde 400 zeytin ağacı var ve bu yıl geçen yıla oranla verim çok düşük. Nedeni de susuzluk. Yer altı suları azaldığı için ağaçlar topraktan beslenemedi, su olmadığı için biz de ağaçlarımızı sulayamadık. Birçok ağacın dalları kurudu. Patates üreticileri de susuzluktan şikayetçi. Bölgede patates ekimi de bu yıl düştü. Geçen yıl 50 dönüm patates ekildiyse bu yıl bu 30 dönümdü."

Duygu Alan - Havadis

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.