TURİZM
okuma süresi: 3 dak.

Rum Turizm Bakanı 2017 yılından umutla bahsetti

Rum Turizm Bakanı 2017 yılından umutla bahsetti

Londra'da yer alan Dünya Seyahat Pazarı (World Travel Market) adlı büyük sergi çerçevesinde seyahat acenteleri ve havayolları şirketleri ile temaslarda bulunan Rum Turizm Bakanı Georgios Lakkotrypis, 2017 yılının turizm açısından daha hareketli bir yıl olacağı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik ifade etti

Yayın Tarihi: 09/11/16 08:19
okuma süresi: 3 dak.
Rum Turizm Bakanı 2017 yılından umutla bahsetti
A- A A+
Londra'da yer alan Dünya Seyahat Pazarı (World Travel Market) adlı büyük sergi çerçevesinde seyahat acenteleri ve havayolları şirketleri ile temaslarda bulunan Rum Turizm Bakanı Georgios Lakkotrypis, 2017 yılının turizm açısından daha hareketli bir yıl olacağı konusunda ihtiyatlı bir iyimserlik ifade etti.

2016 yılı Kıbrıs turizmi için büyük bir başarıyla kapanıyor. Turizm tarihinde ilk defa Kıbrıs'a gelen turist sayısı tam 3,1 milyon olarak açıklandı. Bunlardan, 1,1 milyonu İngiltere'den gelirken İsrail ve Rusya'dan gelen turist sayısında da büyük bir artış görüldü.

Olumlu görüntünün zorluklar olmadığı anlamına gelmediğini belirten Bakan, sterlinde kaydedilen düşüşe dikkat çekti. Buna rağmen, olumsuz etkilerin absorbe olacağını, turizm sanayiinin İngiltereli turistleri çekmek amacıyla daha rekabetli olmaya hazırlandığını belirtti.

Lakkotrypis, pazartesi ve salı günü, Kıbrıs Turizm Örgütü liderleri eşliğinde, Thomas Cook ve TUI gibi büyük seyahat acentelerine; EasyJet, Jet2 ve Monarch gibi hava yolları şirketlerine ziyarette bulunarak turizm konularını tartıştı.

World Travel Marketle ilgili olarak Rum Bakan, "yeni yollar ekleyecek yeni şirketler bizi ilgilendiriyor, böylece yeni pazarlara açılmış olacağız" dedi.

Lakkotrypis, Kıbrıs'ın sunmakta olduğu turizm ürününe çeşitlilik katan özel formlara da değinerek bunların daha çok ziyaretçi çektiğini belirtti. Bakan "Çeşitliliğimizi artırma yönünde özel formlu turizm önceliklerimizin başında geliyor. Uzun yıllar sadece güneş-denize dayalı turizmimiz rekabeti engelliyordu. Altyapılara yatırımlarla birlikte bunu daha fazla geliştirebildik" dedi.

Turizm mevsiminin uzatılmasıyla ilgili bir soruya Rum Bakan, bunun öncellikler arasında bulunduğunu belirterek, Kıbrıs'ın bir günden diğerine 12 aylık bir hedef olamayacağını vurguladı. "Her yıl, otellerimizin bir hafta daha önce açılmalarını ve bir hafta daha geç kapatılmalarını istiyoruz" diyerek otellerin bu yıl Kasım ayı ortası yerine ayın sonunda kapanacağını ve gelecek yıl Nisan ayı yerine, Mart ayında açılacağını vurguladı.

Lakkotrypis KTÖ bütçesinin azalmadığını ama kaynakların daha iyi yönetildiğini belirterek Bakanlığının gerekli olması durumunda daha fazla kaynak tahsis etmeye hazır olduğunu açıkladı.

Baf'ın, 2017 Avrupa Kültür Merkezi olarak açıklanmasından duyduğu gururu dile getiren Bakan, bunun turizm planlamasında gururla kullanıldığının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.