EMLAK
okuma süresi: 2 dak.

Güney'de 2016 yılının ikinci çeyreğinde gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşler yavaşladı

Güney'de 2016 yılının ikinci çeyreğinde gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşler yavaşladı

Güney Kıbrıs'ta konut fiyatlarındaki sabitleşme eğilimleri devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, 2016 yılının 2. çeyreğinde küçük bir yavaşlama kaydedildi. Geriye kalan göstergeler ise olumlu havanın devam edeceğini gösteriyor.

Yayın Tarihi: 16/11/16 12:53
okuma süresi: 2 dak.
Güney'de 2016 yılının ikinci çeyreğinde gayrimenkul fiyatlarındaki düşüşler yavaşladı
A- A A+
Konut fiyatlarındaki sabitleşme eğilimleri devam ediyor. Merkez Bankası verilerine göre, 2016 yılının 2. çeyreğinde küçük bir yavaşlama kaydedildi. Geriye kalan göstergeler ise olumlu havanın devam edeceğini gösteriyor.

Merkez Bankasına göre, özellikle, Hane Göstergeleri (ev ve daire) 2016 yılının 2. çeyreğinde %0,5 oranında bir azalma kaydedildi (bir önceki çeyrek %0,8).
Gerek daire fiyatları gerekse ev fiyatları, üç aylık bazda, %0,6 oranına kıyasla %0,2 oranında küçük bir düşüş kaydetti.

Yıllık bazda Hane Göstergesi, %1,7 oranında bir düşüş yaşandığını gösterdi (2015 yılı aynı dönemi %5,1). Ev fiyatları yıllık bazda %2,1, daire fiyatları ise %0,4 düştü. Geçen yıl bu oranlar %4,6 ve %6,3 idi.

Limasol, Baf'da daire fiyatları ve Baf'ta ev fiyatları yıllık bazda (%0,2, %3,3 ve %0,4) artarken, diğer kazalarda ev fiyatlarında düşüş yaşandı.

Merkez bankası verilerine göre, diğer ekonomi göstergeleri de olumlu beklentiler göstermektedir. İnşaat sektörü yükselmeye devam ediyor, düşük krediler ev taleplerini artırıyor, borçlanma kriterleri istikrarlı olmaya devam ediyor.

Bunun dışında, devletin alıcılara sunduğu kolaylıklar, örneğin indirimli devretme fiyatları, ikamet izinleri ve yabancılara vatandaşlık verilmesi gibi önlemlerin de bu sektörü teşvik ettiğini göstermektedir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.