EMLAK
okuma süresi: 3 dak.

Evde ısı kaybını önlemek için neler yapılmalı?

Evde ısı kaybını önlemek için neler yapılmalı?

Çatı ve zeminden kaynaklanan ısı kayıpları alınacak basit önlemlerle kolaylıkla önlenebilir.

Yayın Tarihi: 21/11/16 17:16
okuma süresi: 3 dak.
Evde ısı kaybını önlemek için neler yapılmalı?
A- A A+
İş yeri veya evlerde ısı kaybını önlemek için yapılması gereken işlemlerin başında ısı yalıtımı yaptırmak gelir.

Binaların yalıtımlı bölümlerinde ısı kayıpları yok denecek kadar az olurken, yalıtım yapılmamış radyatör arkaları ve kapı pencere kısımlarındaki ısı kayıpları, hissedilir derecede yüksek olmaktadır.

Ayrıca çatı ve zeminden kaynaklanan ısı kayıpları da alınacak basit önlemlerle kolaylıkla önlenebilir.

BINA MANTOLAMASI YAPITIRIN

Evlerde ısı kaybını en aza indirmek adına yapılacak en etkili çözüm binanın dıştan mantolama yapılmasıdır. Mevcut dış duvarın kalınlığını artırarak dışarıdaki soğuk havanın içeri, bina içindeki ısının dışarı kaçmasını önlemek için yapılan mantolomanın maliyeti, ısınma bedellerinden edilecek tasarruflarla birkaç senede karşılanabilir.

Isı Yalıtım Levhalarından Destek Alın

Radyatörlerden çıkan sıcaklık radyatörün arkasındaki duvarı ısıtır. Oda içini ısıtmak için üretilen bu ısı dış duvardan kaçar. Buradaki ısı kaybını azaltmak için petek arkasındaki duvara alüminyum folyo kaplı ısı yalıtım levhaları yerleştirmek faydalı olacaktır.

ÇATI YALITIMI YAPTIRIN

Sadece en üst katta oturan daire sakinlerini ilgilendirdiği düşünülse de bina çatı yalıtımı yapılması, binanın ısı haritasını dengeleyici bir rol oynar. Isınan hava yükseldiğinden ısı, binaların çatısından dışarıya kaçar. Bu sebeple ısı kaybını önlemek adına çatı yalıtımının yapılması gerekir. Bu yalıtım, dış mantoloma ile beraber evi battaniye ile sımsıkı sarmışcasına bir etki oluşturur. Dışarıdaki soğuk hava içeriye giremeyeceği gibi bina içinden de dışarıya ısı kaybı yaşanmaz. Zemin katta, dükkan üstü, sığınak üstü veya otopark üstünde yer alan daireler için zeminden yalıtım yapılması da yararlı olacaktır.

PENCERE VE KAPI YALITIMI

Bina içinde ısı kaybının yüksek olduğu yerlerden biri pencere ve kapılardır. Isının yaklaşık dörtte biri de bu kısımlardan kaybolmaktadır. Bu konuda ısı kaybını önlemek için alınabilecek önlem çift cam veya ısıcam özellikli pencerelerden yaptırmak olacaktır. Bu sayede ısı kaybı yaklaşık yarı yarıya azalır. Bunun yanı sıra pencere ve kapıların kenarlarından gelen soğuk hava girişini önlemek için pencere bandı ve yalıtımlı süngerler kullanılabilir. Isı kaybını önlemek adına apartman giriş kapılarının otomatik kapanır olması bina içi merdiven boşluklarının ve böylece evinizin daha sıcak olmasına faydalı olacaktır.

TERMOSTATİK VANA KULLANIN

Bazı durumlarda oda sıcaklığı istenilen seviyenin üzerine çıkarak yakıt israfı oluşur. Bu hallerde odalardaki peteklere takılacak termostatik vanalar gerekli oda sıcaklığına ulaşıldığında sıcak su girişini keserek kombinin gereksiz yere çalışmasını engeller.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.