YAŞAM
okuma süresi: 5 dak.

Erkeklerin sevdikleri kadından ayrılmalarının 6 sebebi

Erkeklerin sevdikleri kadından ayrılmalarının 6 sebebi

Powerofpositivity sitesinde yayımlanan bir yazı, erkeklerin sevdikleri bir kadınla yaşadıkları ilişkiyi bitirmeye iten 6 sebebi anlatmış. İşte sizin için özeti.

Yayın Tarihi: 24/11/16 16:20
okuma süresi: 5 dak.
Erkeklerin sevdikleri kadından ayrılmalarının 6 sebebi
A- A A+

Aşık olmak cesaret ister. Bir erkek için aşık olmak, bir kadın için olduğundan daha zordur. Erkek aşık olduğunda, kendini bu kişiye açarak çekebileceği acıyı hesaba katar. İlişkiye bodoslama dalmak yerine, küçük adımlarla ilerler. Powerofpositivity sitesinde yayımlanan bir yazı, erkeklerin sevdikleri bir kadınla yaşadıkları ilişkiyi bitirmeye iten 6 sebebi anlatmış. İşte sizin için özeti.

KADININ ONU DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞINI HİSSETTİĞİNDE

Bir erkek yeterli olmadığını, hatalarının göz ardı edilemeyecek kadar büyük olduğunu veya yargılanmadan kendisi olamayacağını hissettiğinde, çıkış kapısına yönelmeye başlar.

Albert Einstein'ın bir sözü durumu açıklamakta gerçekten yardımcı oluyor, "Erkekler kadınlarla asla değişmeyeceklerini umarak evlenir. Kadınlarsa erkeklerle değişeceklerini umarak evlenirler. Sonuç olarak iki taraf da hayal kırıklığına uğrar." Aslında hepimiz bizi olduğumuz gibi kabul edip sevecek birini ararız. Erkekler başka birisi istiyor diye değişmez. Değişmesi de gerekmez - sadece gerçekte kim olduklarını fark etmeleri gerekir. Gerçekte kim olduğunu fark eden bir erkek, sevgi dolu ve destekçi bir partnerle büyüyüp olgunlaşabilir.

KADININ BAŞARISI YÜZÜNDEN TEHDİT ALTINDA HİSSETTİĞİNDE

Florida Üniversitesinde yapılan bir çalışmaya göre erkekler, rekabet halinde olmasalar bile partnerlerinin başarısı yüzünden kendilerine olan güvenlerini kaybedebiliyor. Kadının başarısı aynı zamanda erkeğin ilişkinin geleceğiyle ilgili olan düşüncelerini de değiştiriyor. Eğer erkek hak ettiği başarıya ulaşamadığını düşünüyorsa, ilişkiyi bitirmeye karar verebiliyor. Kadının başarısına sevinmesi de mümkün olmuyor, çünkü kendi başarısızlıklarıyla karşılaştırma yapıyor.

SÜREKLİ ELEŞTİRİLDİĞİNDE

Erkekler çoğu zaman kadınları duymazdan gelebilir. Ama ne yazık ki, sürekli olarak dırdır ve küçük düşürme, ilişkiyi etkileyebilir. Erkekler çocuk gibi oyuncu olabilirler ama çocuk değillerdir. Sürekli olarak eleştiri ve dırdıra katlanamazlar. Erkek takdir edilmek ister. Sürekli dırdır, erkeğin eleştirileri yok saymasına ve dırdırdan kaçınmak için pasif agresif tavırlar sergilemesine sebep olur.

Eğer eleştirileceğini biliyorsa, yapmaz. Ama yapmasa da kadının eleştireceğini düşünür. Eğer takdir yoksa, kadının isteklerini gerçekleştirmesi de söz konusu olmaz. Bir erkek için, dünyanın en itici varlığı dırdır yapan bir kadındır.

YAKINLIK HİSSEDEMEMEK

Erkekler de kadınlar kadar samimiyet ve yakınlık bekler. Bir erkek bir kadına birçok sebepten aşık olur. Ancak aşık olma sebebi ne olursa olsun aşık kalmak için o kadının hayatındaki en çekici kişi olduğunu hissetmek ister. Bir erkek partneriyle yakın anlar yaşayamıyorsa ilişkiyi uzun süre devam ettirmez.

BAŞKA ERKEKLERLE KIYASLANDIĞINDA

Bir erkek için en rahatsız edici şeylerden biri, eski ilişkilerden bahseden bir kadını dinlemektir. Kadın, erkeği eski ilişkileriyle karşılaştırmaya başladığı an, sonun başlangıcı gelmiş demektir.

Erkek o an için önemli olan tek kişinin kendisi olduğunu hissetmek ister. Eski sevgililerin ne yaptığını duymak ve analiz etmek istemez. Sadece o an yaptıklarının yeterli olduğunu bilmek ister.

SÜREKLİ KISITLANDIĞINI HİSSETTİĞİNDE

Erkekler özgürlüklerini kaybetmekten gerçekten korkarlar. Kendi kişisel alanlarına ihtiyaçları vardır. Eşya muamelesi görmeyi sevmezler.

Bir erkek arkadaşlarına ve hobilerine zaman ayırma özgürlüğünü kaybettiğini hissettiğinde, ilişki tehlikeye girer. Sağlıklı bir ilişkide iki taraf da kendi arkadaşları ve hobileri için zaman ayırabilmelidir.

Bu olduğunda erkekler durumu çok fazla analiz etmezler. Hapis olmuş gibi hisseder ve hayatlarının kendilerinden alınmış olduğunu düşünürler. Bu da ayrılığa gider.

Aslında erkeklerin büyük çoğunluğu hayatlarında bir kadın olmadan yapamazlar. Kadınlardan görecekleri takdir, saygı ve destek görme umudunu severler. Hikayenin kahramanı gibi hissetmediklerinde, ilişki durumunu değiştirme konusunda ciddi kararlar verirler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.