LAPTA
okuma süresi: 6 dak.

Devlet, okullara bütçe ayırmayınca okul yönetimleri bağışlardan medet umar oldu

Devlet, okullara bütçe ayırmayınca okul yönetimleri bağışlardan medet umar oldu

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde staj yapan Girne Amerikan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, stajlarının geçerli olabilmesi amacıyla gerekli olan okul yetkilisinin dosyalarını imzalaması ve mühürlenmesi için kişi başı 100 TL ödemek zorunda kaldıklarını iddia ettiler.

Yayın Tarihi: 14/12/16 10:44
okuma süresi: 6 dak.
Devlet, okullara bütçe ayırmayınca okul yönetimleri bağışlardan medet umar oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde staj yapan Girne Amerikan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, stajlarının geçerli olabilmesi amacıyla gerekli olan okul yetkilisinin dosyalarını imzalaması ve mühürlenmesi için kişi başı 100 TL ödemek zorunda kaldıklarını iddia ettiler.

Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Lapta Yavuzlar Lisesi Müdürü Kerim Akpolat, "okul öğrencilerimizin ihtiyaçları için stajerlerden yardım talep ediyoruz fakat bağış yapmak istemeyen kişilerin dosyasını imzalamamamız gibi bir durum mümkün değildir" dedi.

"100 TL'ye tenezzül edecek insanlar değiliz. Eğer bu iddialarda bulunan arkadaşlar zarara uğramışsa gelsinler paralarını geri verelim" diye konuşan Akpolat, stajer öğrencilerden ısrarla yardım istediklerini çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tek kuruş bütçe almadıklarını ve okulun yapılacak tüm yardımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, kurum deneyimi (staj) dersi için Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde ülkenin farklı orta eğitim okullarında staja gönderiliyor. Kıbrıs Postası'na ulaşan Girne Amerikan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri staj için gönderildikleri okulları kendilerinin seçmediğini ve GAÜ'nün okullarla staj ayarlamalarını yaparak öğrencilerin kura ile staj yapacakları okulu seçtiklerini dile getirdiler. Lapta Yavuzlar Lisesi'nde staj yapan Girne Amerikan Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri, stajlarının geçerli olabilmesi amacıyla gerekli olan okul yetkilisinin dosyalarını imzalaması ve mühürlenmesi için kişi başı 100 TL ödemek zorunda kaldıklarını iddia ettiler.

"PARAYI ÖDEMEZSENİZ STAJ DOSYANIZ İMZALANMAZ DEDİLER"

Lapta Yavuzlar Lisesi'nde staj yapan öğrenciler lise yönetiminin kendilerinden bağış adı altında zorla 100 TL alındığı iddiasında bulundu. Diğer hiçbir okulda stajerlerden para alınmadığını belirten öğrenciler, kişi başı 100 TL gibi bir meblağın öğrenci bütçesini zorlayan bir miktar olduğunu söylediler.

Kıbrıs Postası'na konuyla ilgili ulaşan bir öğrenci, "bizim bölümden 3 kişi LYL'de staj yaptık ve staj dosyalarımızın imzalanması için cebimizdeki son parayı Lapta Yavuzlar Lisesi'ne verdik. Bize bu parayı ödemememiz halinde staj dosyalarımızın imzalanıp mühürlenmeyeceğini söylediler. Biz okul müdürüyle konuşmak istedik fakat kendisi okulda değildi" diyerek bunun resmen fırsattan istifadecilik olduğunu ve Milli Eğitim Bakanlığı onayı ile yapılan bu stajlar için para alınmasının yanlış olduğunu ifade ettiler.

AKPOLAT: "BAĞIŞ YAPMAK İSTEMEYENLERİ GERİ ÇEVİRMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Konu ile ilgili olarak görüşüne başvurduğumuz Lapta Yavuzlar Lisesi Müdürü Kerim Akpolat, bu iddianın yanlış bir iddia olduğunu belirtti. Okula staja giden öğrencilerden bağış yapmalarını istediklerini doğrulayan Akpolat, "biz stajer öğrencilerden bağış alırken onlara staj dosyalarına koymaları için okul dergimizi de veriyoruz.Okul öğrencilerimizin ihtiyaçları için stajerlerden yardım talep ediyoruz fakat bağış yapmak istemeyen kişilerin dosyasını imzalamamamız gibi bir durum mümkün değildir" dedi.

"TOPLANAN BAĞIŞLAR ÖĞRENCİLERİN İHTİYAÇLARI İÇİN KULLANILIYOR"

Akpolat, stajer öğrencilerden ısrarla yardım istediklerini çünkü Milli Eğitim Bakanlığı'ndan tek kuruş bütçe almadıklarını ve okulun yapılacak tüm yardımlara ihtiyacı olduğunu vurguladı. Yapılan tüm bağışları makbuz karşılığında aldıklarını belirten Akpolat, bu paranın öğrencilerin ihtiyaçları için kullanıldığını vurguladı.

"100 TL'YE TENEZZÜL EDECEK İNSANLAR DEĞİLİZ"

Akpolat "Biz 82bin TL harcayarak okulumuza İbni Sina Konferans Salonu'nu yaptık. Bu bölgede eşi benzeri olmayan bir salon. Üstelik bu parayı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan hiçbir yardım almadan tamamen bağışlarla topladık" diyen Akpolat, "biz zorla kimseden para almayız ve bu yüzden geri çevirmeyiz. Bütçesi olmayan bir okul için 100 TL küçümsenecek bir para değil ama 100 TL'ye tenezzül edecek yapıda insanlar değiliz. Eğer bu iddialarda bulunan arkadaşlar zarara uğramışsa gelsinler paralarını geri verelim" dedi.

"ASLA ZORLA BAĞIŞ ALMIYORUZ"

Geçtiğimiz yıl 20 üniversite öğrencisinin Lapta Yavuzlar Lisesi'nde staj yaptığını ve hepsinden alınan 100 TL'lik bağışla 2000 TL'ye projeksiyon cihazı aldıklarını belirten Kerim Akpolat, "kimse bugüne kadar yaptığı bağış için böyle bir şikayette bulunmadı. Biz zaten öğrenciler staja geldiği zaman onlara zorluklarımızı ve ihtiyaçlarımızı anlatıyoruz. Devletten hiçbir katkı almadığımızı söylüyoruz. Ben bugüne kadar bize katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum" diyerek, asla zorla bağış alınmadığının altını çizdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.