KİŞİSEL BAKIM
okuma süresi: 3 dak.

Banyo lifi hangi sıklıkta değiştirilmeli?

Banyo lifi hangi sıklıkta değiştirilmeli?

Banyoda cildinizi temizlemek için kullandığınız banyo lifinin aslında tam bir bakteri yuvası olduğunu söylesek ne hissederdiniz?

Yayın Tarihi: 14/12/16 15:56
okuma süresi: 3 dak.
Banyo lifi hangi sıklıkta değiştirilmeli?
A- A A+

Banyoda cildinizi temizlemek için kullandığınız banyo lifinin aslında tam bir bakteri yuvası olduğunu söylesek ne hissederdiniz?

İşte acı gerçekler: Banyo lifleri, aslında göründükleri kadar yardımcı değiller. Çünkü her kullanımın ardından, banyo lifindeki kuytu noktalara ve çatlaklara ölü deri hücreleri birikiyor. Banyodaki nemli ve sıcak ortam da bakterilerin üremesi için uygun bir ortamı oluşturuyor. Dolayısıyla da banyo lifi tam bir pislik yuvasına dönüşerek bakteriler, mantarlar ve küf için adeta bir yuvaya dönüşüyor.

Journal of Clinical Microbiology'de yayımlanan bir araştırmada, banyo liflerinde birçok farklı türde bakterinin bulunduğu ve söz konusu bakterilerin de özellikle geceleri artış gösterdiği belirtiliyor. İşler bununla da sınırlı değil: Mikroplarla dolup taşan banyo lifini cildinizi tıraşladıktan sonra kullandığınızda, ciltteki çatlaklara dolan bakteriler enfeksiyona ve tahrişe de neden olabiliyor. Hatta bu nedenle birçok dermatolog banyo lifi kullanımına karşı çıkıyor.

Banyo lifi kullananlar için bu haberlerin pek de iyi olmadığı ortada. Çünkü banyo lifinin kullanılmadığı bir banyo düşlemenizi istesek, aklınıza temizlenmek için fazladan ne kadar uğraşmanız gerektiği gelecek.

O halde, banyo lifinizi sık sık değiştirmeniz gerekecek. Doğal banyo liflerini her 3-4 haftada bir; plastik yapıda olanları ise her 2 ayda bir değiştirmelisiniz. Banyo lifinde küf oluşumuna ya da kötü kokuya rastladığınızda ise değiştirme işini erkene almanız şart.

Eğer banyo lifinin ömrünü uzatmak istiyorsanız, onu bakterilerin gelişimi için oldukça elverişli olan nemli duş ortamında bırakmayın. Daha az nemli bir yerde, örneğin pencere önünde kurumaya bırakın.

Bir diğer seçenek ise banyo lifi yerine sabun bezi kullanmak. Fakat sabun bezini de banyoda bıraktığınız taktirde, o da en az lif kadar mikrop yuvasına dönüşecektir. Fakat sabun bezinin çamaşır makinesinde yıkanmasının da daha kolay olacağını belirtmeliyiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.