SAĞLIK
okuma süresi: 5 dak.

Ataoğlu: "Sağlık Turizmi'ni geliştirme amacıyla gereken yasal ve altyapısal düzenlemeler yapılıyor"

Ataoğlu: "Sağlık Turizmi'ni geliştirme amacıyla gereken yasal ve altyapısal düzenlemeler yapılıyor"

Sağlık Turizmi'ni geliştirme amacıyla başlatılan Sağlık Turizmi'ni Geliştirme Projesi, hafta sonu yapılacak "1'inci Sağlık Turizmi Konferansı ve Çalıştayı" ile hayat buluyor.

Yayın Tarihi: 22/12/16 09:00
okuma süresi: 5 dak.
Ataoğlu: "Sağlık Turizmi'ni geliştirme amacıyla gereken yasal ve altyapısal düzenlemeler yapılıyor"
A- A A+

Sağlık Turizmi'ni geliştirme amacıyla başlatılan Sağlık Turizmi'ni Geliştirme Projesi, hafta sonu yapılacak "1'inci Sağlık Turizmi Konferansı ve Çalıştayı" ile hayat buluyor.

Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı himayelerinde düzenlenecek konferansa tüm paydaşların katılımı hedefleniyor. Çalıştayı müteakip dört ay içinde sağlık turizminin geliştirilmesine yönelik bir master plan oluşturulması planlanıyor. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan, bu sabah Sağlık Bakanlığı'nda 24-25 Aralık'ta Elexus Otel'de yer alacak çalıştayla ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

Gerçekleştirilecek çalıştayda, Sağlık Turizminin ülkemize kazandırılabilmesi için gereken yasal ve altyapısal gerekliliklerin belirleneceğini söyleyen Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da konuşmasında, "Sağlık Turizminde öne çıkan başta Anavatan Türkiye'miz ve diğer pek çok ülkenin Sağlık Turizminden pay alabilmek için özgün hükümet projeleri geliştirdiğini görmekteyiz. İşte bizler de Sağlık Bakanlığımız ile birlikte hareket ederek Sağlık Turizmini ülkemizin ana turizm türlerinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

MAP2HEAL ONLİNE REZERVASYON SİSTEMİ KATKI YAPACAK...

87 ülkeden, 148 ofisin yer aldığı, "Map2heal Online Rezervasyon Sistemi"ne KKTC'nin de dahil edildiğini anımsatan Ataoğlu, bu anlaşmanın ülkede Sağlık Turizminin gelişmesi için önemine işaret etti.

ÜNİVERSİTE HASTANELERİNİN KATKISI BÜYÜK...

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi, Girne Tıp Fakültesi Hastanesi ve yakın gelecekte hizmete girecek Girne Amerikan Hastanesi'nin, sağlık turizminin gelişmesine büyük katkı yapacağına inandığını belirten Ataoğlu, tedavi amacıyla ülkeye gelenlerin daha sonra doktor kontrolü için yeniden ülkeye gelmesi nedeniyle sağlık turizminin getirisinin yükseldiğini anlattı. Ataoğlu, konferans ve çalıştayın Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi'nin ilk adımı olduğunu kaydederek, tüm paydaşların katılımının önemini vurguladı.

SAĞLIK TURİZMİ ALANINDA ÇOK ÖNEMLİ BİR ATILIM...

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu toplantıdaki konuşmasında, sağlık turizmi hakkında ilk kez bu kadar geniş çaplı bir konferans ve çalıştay düzenlenmiş olacağını kaydetti ve tüm ülkeden paydaşların katılımının sağlanmasının hedeflendiği çalışmayı, sağlık turizmi alanında "çok önemli bir atılım" olarak niteledi.

GETİRİSİ DAHA ÇOK...

Sağlık turizminin, kültür turizmine göre ülkeye getirisinin daha çok olduğunu ifade eden Sucuoğlu, bugün yılda 50 milyon kişinin tedavi ve gezme için yurt dışına 7-15 günlük ziyaretler gerçekleştirdiğine dikkat çekti.

DEVLET HASTANELERİ DE HİZMET KALİTESİNİ YÜKSELTMELİ...

KKTC'nin en büyük avantajının coğrafik konumu ve buna bağlı olarak da iklimi olduğunu kaydeden Sucuoğlu, ancak sağlık turizmiyle ilgili altyapı anlamında yetersizliklerin bulunduğunu, Yakın Doğu Üniversite Hastanesi ve Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin sağlık hizmetlerinde kaliteyi arttırdığını ancak devlet hastanelerinin de hizmet kalitesini yükseltmesi gerektiğini söyledi.

SAVAŞAN: "4 AYDA TAMAMLANMASINI HEDEFLİYORUZ"

Kıbrıs Sağlık Turizmi Konseyi Kurucu Başkanı Ahmet Savaşan ise, Sağlık Turizmini Geliştirme Projesi'yle sağlık turizmiyle ilgili daha önce hazırlanmamış bir rapor üretilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Savaşan, "Projemiz, ülkemizin sahip olduğu tarihi, coğrafi, ekonomik, kültürel ve marka değerleri yanında, sağlık alanındaki kaliteli eğitim-öğretim ve yetiştirdiği nitelikli uzman insan gücü ile gelişmiş tıp teknolojisine sahip kaliteli ve güvenilir sağlık kurumları ve sağlık ile entegre sektörler olan otellerin, acentelerin, sigortacıların, danışmanların, ulaşım yanısıra pazarlamacılar ile diğerleri açısından Sağlık Turizmi'nin Kuzey Kıbrıs'ın sosyo-ekonomik dokusunda yaratacağı katma değerin saptanması için bugüne kadar ulusal yazında rastlanmayan bir rapor ortaya koymayı hedeflemektedir" dedi.

SAĞLIK TURİZMİ MASTER PLANI MATRİSİ HAZIRLANACAK...

Konferans ve çalıştayla başlayacak projenin, uzmanların 4 aylık çalışmasıyla tamamlanmasının öngörüldüğünü ifade eden Savaşan, "Projemizin sonunda ülkemizin envanterini çıkarmayı, durum analizleri yaparak, yasal altyapı ile teşvik sistemlerini incelemeyi ve öneriler geliştirilerek Sağlık Turizmi Master Planı matrisini hazırlamayı hedeflemekteyiz" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.