EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Atun, Konya'da düzenlenen Arfika-Konya Zirvesi'ne KKTC'li işadamları ile birlikte katıldı

Atun, Konya'da düzenlenen Arfika-Konya Zirvesi’ne KKTC'li işadamları ile birlikte katıldı

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Konya'da düzenlenen "Afrika-Konya zirvesi; stratejik iş geliştirme" toplantısına KKTC'li işadamları ile birlikte katıldı.

Yayın Tarihi: 14/01/17 12:21
okuma süresi: 3 dak.
Atun, Konya'da düzenlenen Arfika-Konya Zirvesi’ne KKTC'li işadamları ile birlikte katıldı
A- A A+

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Konya'da düzenlenen "Afrika-Konya zirvesi; stratejik iş geliştirme" toplantısına KKTC'li işadamları ile birlikte katıldı.

Konya MUSİAD tarafından organize edilen ve Konya Dedeman Hotel'de düzenlenen zirveye, 38 Afrika ülkesinden büyükelçi, işadamı ve diplomatlar yer alarak katkı koydu.

2015 yılında kurulan "KKTC-Konya İş Formu üyesi KKTC'li işadamlarının da katılarak hızlı gelişen Afrika ülkelerine ihracat amaçlı temaslar yapacakları zirvede, iki gün boyunca yapılacak çalışmalar sonuç bildirgesi ile yayınlanacak.

ATUN

Zirvede konuşma yapan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, dünyanın küresel bir köy olduğuna dikkat çekerek, küreselleşmeden ülkelerin ve fertlerin gelir artışı sağlayabilmesinin, alışıldık tek bir coğrafya ile değil, çeşitlilik sağlanarak uluslararası ticaretin artırılması ile olabileceğini ifade etti.

Atun, KKTC'deki üniversitelerde eğitim almak üzere adada Afrika'dan önemli sayıda öğrenciye ev sahipliği yaptıklarını dile getirerek üniversitelerin yabancı dil, kapasite, altyapı ve kalite bakımından kendini kanıtlamış olduğunu ve talepleri karşılayabilecek kapasiteye sahip olunduğunu belirterek Afrikalı büyükelçileri KKTC'ye davet etti.

Bakanlık olarak, Afrika ülkeleriyle hem ithalat hem de ihracat yönünde yapılacak girişimleri de desteklediklerini vurgulayan Atun, Afrika ülkeleriyle hizmetler sektörü ve alım satım yönüyle yapılacak ticaretin karşılıklı katkı sağlayacağını da kaydetti. KKTC'nin bu yönde Afrika ülkeleri ile ticaret yapmak adına avantajlı bir coğrafik konumda olduğunu ifade etti. KKTC sanayi ürünlerinin kaliteli ve nispeten fiyat avantajı olan, yerli ürünleri de bulunduğunu ifade eden Atun, karşılıklı ticaretin karşılıklı kazanca hizmet edeceğini dile getirdi.

Toplantı öğleden sonra da interaktif görüşmelerle devam edecek.

ATUN, Zirvenin hayırlara vesile olmasını da diledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.