GÖNYELİ
okuma süresi: 4 dak.

Gönyeli'de iskele çöktü, felaketin kıyısından dönüldü

Gönyeli'de iskele çöktü, felaketin kıyısından dönüldü

5 katlı bir apartman inşaatının ön cephesinde bulunan iskele, büyük bir gürültüyle yıkılarak ana yola devrildi.

Yayın Tarihi: 20/01/17 07:55
okuma süresi: 4 dak.
Gönyeli'de iskele çöktü, felaketin kıyısından dönüldü
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

5 katlı bir apartman inşaatının ön cephesinde bulunan iskele, büyük bir gürültüyle yıkılarak ana yola devrildi.

Olay anında iskele üzerinde bir çalışanın olmaması ve/veya yoldan araç ya da insan geçmemesi, şans eseri büyük bir felaketi önledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişleri, 5 katlı bina boyundaki iskele ayaklarının, tuğlaların üzerine sabitlendiğini tespit ettiler.

Gönyeli Yenikent bölgesinde Belediye Bulvarı üzerinde bulunan bir inşaatta dün öğle saatlerinde yaşanan olay, yürekleri ağızlara getirdi. 5 katlı bir apartman inşaatının ön cephesinde bulunan iskele, büyük bir gürültüyle yıkılarak ana yola devrildi. Olay anında iskele üzerinde bir çalışanın olmaması ve/veya yoldan araç ya da insan geçmemesi, şans eseri büyük bir felaketi önledi.

GÖRGÜ TANIKLARI: "YANGINDAN MAL KAÇIRIR GİBİ YIKINTILARI KALDIRDILAR"

Görgü tanıklarının ifadelerine göre büyük bir gürültüyle yıkılan, kısa süreli paniğe neden olan ve yola saçılarak trafiğin aksamasına neden olan iskele yıkıntılarının inşaat işçileri tarafından çok hızlı bir şekilde yangından mal kaçırırcasına kaldırıldığı, iskele yıkıntılarının altında kalan park halindeki bir aracın ise alelacele olay yerinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

YETERLİ GÜVENLİK ÖNLEMİ YOK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bağlı müfettişler, inşaat alanına gelerek, yaşanan olayla ilgili soruşturma başlattılar. Ömer Dereli'ye ait olduğu öğrenilen ve Hasan İko İnşaat Firması'nın taşeronluğunda yapımı devam eden söz konusu inşaatta yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı tespit edildi.

İSKELENİN BÜYÜK ORANDA SÖKÜLMÜŞ OLMASI FELAKETİ ÖNLEDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre iskelenin söküm aşamasında ayaklarının kaydığı ve dengesini kaybederek yıkıldığının tespit edildiği açıklandı. İskelenin büyük oranda sökümünün gerçekleştiği için olası bir felaketin önüne geçildiğini belirten yetkililer, inşaat alanındaki diğer cephelerde bulunan iskeleler içinde alınması gereken önlemler olduğunu belirttiler.

İSKELENİN AYAKLARINI TUĞLALAR TUTUYOR

5 katlı bina boyundaki iskele ayaklarının tuğlaların üzerine sabitlendiğini tespit eden müfettişler, iskele ayaklarının sağlamlaştırılıp sabitlenmesi gerektiği ve bağlama noktalarının artırılması gerektiği doğrultusunda rapor hazırladılar.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDIKTAN SONRA İNŞAAT DEVAM EDECEK

İnşaatın yasal ve izinli bir inşaat olduğu, inşaat sahibi ve taşeron firmanın prosedür gereği uyarıldığı, inşaat alanındaki faaliyetlerin minimuma indirilerek gerekli temizlik ve güvenlik önlemlerinin sağlanacağı, ardından müfettişlerin onayı sonrası inşaatın yeniden faaliyete geçeceği açıklanırken; inşaat firmasına, müfettişlerin uyarılarına uyulmaması halinde ceza kesileceği de açıklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.