DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

KUŞKOR'un iyileştirdiği kuşlar özgürlüğe kanat çırptı

KUŞKOR'un iyileştirdiği kuşlar özgürlüğe kanat çırptı

Doğu Akdeniz Üniversitesi çalışanlarından Korkut Mustafa'nın 16 ocak tarihinde Ayluga Göleti yakınında yaralı olarak bulduğu Saz Delicesi ve Niyazi Çelebi'nin 21 aralık tarihinde Doğu Mesarya Ovası'nda bulduğu vurulmuş Kızıl Şahin, KUŞKOR tarafından uzun bir süre bakıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yeniden özgürlüğe kavuşturuldu.

Yayın Tarihi: 14/02/17 09:23
okuma süresi: 2 dak.
KUŞKOR'un iyileştirdiği kuşlar özgürlüğe kanat çırptı
A- A A+
Doğu Akdeniz Üniversitesi çalışanlarından Korkut Mustafa'nın 16 ocak tarihinde Ayluga Göleti yakınında yaralı olarak bulduğu Saz Delicesi ve Niyazi Çelebi'nin 21 aralık tarihinde Doğu Mesarya Ovası'nda bulduğu vurulmuş Kızıl Şahin, KUŞKOR tarafından uzun bir süre bakıldıktan sonra geçtiğimiz hafta Cumartesi günü yeniden özgürlüğe kavuşturuldu. Halk arasında Ayluga olarak bilinen Çanakkale Göletinde salınan kuşlardan Saz Delicesi derneğe bağlı lisanslı kuş halkacısı Robin Snape tarafından halkalandıktan sonra bulunduğu yerde iyileşmiş olarak özgürlüğe kavuşturulduğu açıklandı. Bundan sonra görenlerin halkası üzerindeki bilgiyi okuması ile bu kuşun ne zaman nerede olduğu hakkında bilgi edinebileceği ifade edilirken, bu kuşların iyileştirilme süresinde veteriner Tayfun Çanakçı'nın büyük desteği olduğu belirtildi.

KUŞKOŞ Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Gökaşan, "Bu tür kuşların bulunması durumunda en erken zamanda KUŞKOR'a ulaştırılmaları o kuşun kurtarılması ve en kısa sürede doğaya dönmeleri için önemli bir faktördür. Geç getirilen bir kuş kırıklarından dolayı kendisine daha çok zarar verebilir veya enfeksiyon kapıp kurtarılma ve tekrar doğaya dönme şansını yitirebilir. Ne yazık ki bazen insanlarımız buldukları kuşu beslemek evde bakıma almak isterler ama bazen bu iyi niyet kuşun kırık kemiği varsa yanlış kavuşmasına veya tüpleri arasında yarası varsa kısa sürede ölmesine sebep olabiliyor. O yüzden doğada kuş bulan kişilerden ricamız en erken zamanda KUŞKOR ile iletişime geçmeleridir.

KUŞKOR'un yaralı kuşlar hakkında ki ilk misyonu kuşların en erken zamanda doğaya geri dönmelerini sağlamak ve üreme, beslenme, göç gibi olanaklarını gerçekleştirmeleri için olanak sağlamaktır. Bu konuda yardımcı olacak gönüllü kişilere her zaman derneğimizde yerimiz vardır" şeklinde konuştu

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.