GİRNE
okuma süresi: 12 dak.

Güngördü: "İşim bitmedi, yine adayım"

Güngördü: "İşim bitmedi, yine adayım"

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, "Gerek yaptığımız işlerin devamı gerekse yapmak isteyip de henüz yapamadığımız projeleri hayata geçirmek için bir sonraki dönemde Girne Belediye Başkanlığı görevine adayım ve en iyi şekilde hazırlanarak halkın önünde ikinci bir sınava çıkacağım" dedi.

Yayın Tarihi: 17/02/17 07:55
okuma süresi: 12 dak.
Güngördü: "İşim bitmedi, yine adayım"
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, "Gerek yaptığımız işlerin devamı gerekse yapmak isteyip de henüz yapamadığımız projeleri hayata geçirmek için bir sonraki dönemde Girne Belediye Başkanlığı görevine adayım ve en iyi şekilde hazırlanarak halkın önünde ikinci bir sınava çıkacağım" dedi.

Güngördü, "Biliyorum, vatandaşlar geçmişte aynı yerlerin kazılmasına tepkili ama geçtiğimiz yıllarda bu bölgeler, Türkiye'den su temin projesi için kazılmıştı. Şimdiyse kanalizasyon hatları için kazılıyor. Kazı çalışmaları tamamlandığında bütün ana caddelerimizin asfaltlanması için yüksek bir bütçe ayırdık ve tüm ana caddeler asfaltlanacak" şeklinde konuştu.

"Geçmiş dönemde 100 yılın projesi olarak adlandırılan Karakız Plajı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenleme Projesi tam anlamıyla bir fiyaskoydu" diyen Güngördü, ihale sürecini tamamladık ve o yamaçta hiçbir yapılaşma olmadan sadece setleme ve seyir terasları yaparak oradaki o güzel manzarayı Girnelilere armağan edeceğiz" dedi.

9 Haziran 2014'te gerçekleşen yerel seçimde göreve gelen Girne Belediyesi Başkanı Nidai Güngördü, 3 yıllık görev süresince hayata geçirdiği projeleri, Girne'nin mevcut durumu ve gerçekleştirmeyi hedeflediği projeleriyle ilgili Kıbrıs Postası'na önemli değerlendirmelerde ve açıklamalarda bulunarak hedeflerini paylaştı.

"TEMİZLİK KONUSUNDA ÇAĞDAŞ BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BENİMSEDİK"

Göreve geldiği ilk günden beri temizlik konusunun önemine dikkat çektiğini savunan Nidai Güngördü, iş araçlarının yenilenmesi, çöp konteynerlerinin yer altına inmesi, caddelerin ve sokakların süpürge araçları ile temizlenmesi gibi adımlar atarak çağdaş belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurguladı. Karaoğlanoğlu Çöp Toplama İstasyonu'nda ciddi düzenlemelere gidildiğini belirten Güngördü, bu istasyon için özel bir şirketten hizmet alımı sağladıklarını, günlük toplanan çöplerin düzenli bir şekilde Güngör Çöplüğü'ne taşındığı ve Karaoğlanoğlu Çöp Toplama İstasyonu'nda çöp biriktirilmediğinin altını çizdi.

Merkezden hizmet anlayışını kaldırıp, 'yerinde hizmet' anlayışını benimsediklerini de söyleyen Güngördü, bu amaçla belediyenin, hizmet verdiği köylerde sürekli hizmet veren ekipler görevlendirdiklerini ifade etti.

"TÜM SU SAYAÇLARININ YENILENMESI IÇIN ÜÇ YILA DAHA IHTIYAÇ VAR"

Ön ödemeli su sayaçlarına geçişte önemli adım attıklarını kaydeden Nidai Güngördü, şehirdeki 22 bin su sayacından yaklaşık 7 binini ön ödemi (akıllı) su sayaçları ile değiştirdiklerini belirtti.

Güngördü, tüm sayaçların yenilenmesi için üç yıla daha ihtiyaç olduğunu ifade etti. Türkiye'den KKTC'ye su temin projesi amacıyla yapılan kazıların Girne'yi bir buçuk yıl boyunca sıkıntıya soktuğunu belirten Nidai Güngördü, kazılan yolların, usulüne göre kazılıp, usulüne göre kapatılmadığı için büyük sıkıntı yaşandığını söyledi.

"KAZI ÇALIŞMALARI TAMAMLANDIĞINDA TÜM ANA CADDELER ASFALTLANACAK"


Güngördü, "Girne Hastanesi'ne yıllardır su taşıyan boru, asbestli bir boruydu, bunu ortadan kaldırmamız gerekiyordu. İnsanların sağlık bulmak için gittiği bir kurumun çeşmelerinden asbestli su akması kabul edilebilir bir durum değildi. Biz, cesaretle bunların üstüne gittik. Ana caddelerimizde hala kanalizasyon hatlarına bağlanmayan ve asbestli su boruları olan bölgeler var.

Biz bunları da ortadan kaldırmak için tüm bölgelerde kazı çalışmalarına başladık. Biliyorum vatandaşlar geçmişte aynı yerlerin kazılmasına tepkili ama geçtiğimiz yıllarda bu bölgeler, Türkiye'den su temin projesi için kazılmıştı şimdiyse kanalizasyon hatları için kazılıyor. Kazı çalışmaları tamamlandığında bütün ana caddelerimizin asfaltlanması için yüksek bir bütçe ayırdık ve tüm ana caddeler asfaltlanacak" şeklinde konuştu.

"KARAKIZ PLAJI REKREASYON ALANI VE ÇEVRE DÜZENLEME PROJESİ, TAM ANLAMIYLA BİR FİYASKOYDU"

"Geçmiş dönemde '100 yılın projesi' olarak adlandırılan Karakız Plajı Rekreasyon Alanı ve Çevre Düzenleme Projesi tam anlamıyla bir fiyaskoydu" diyen Güngördü, "Bir sürü yanlış işlem yapıldı ve Deniz Şehitliği ile Girne Kalesi arasında bulunan yamaçta birçok çöküntü oldu, Girne Halk Evi'nin halı sahaları çok ciddi zararlar gördü ve bu proje, fiyaskoyla sonuçlandı. İhale sürecini tamamladık ve o yamaçta hiçbir yapılaşma olmadan sadece setleme ve seyir terasları yaparak oradaki o güzel manzarayı Girnelilere armağan edeceğiz" dedi.

"GİRNE'NİN KURTULUŞU, İMAR PLANINDAN GEÇİYOR"

Son yıllarda Girne'de ciddi bir yapılaşma olduğunu söyleyen ve geçmişte çıkarılan Girne Beyaz Bölge Emirnamesi ile 10 kata kadar yapılara izin verildiğini belirten Nidai Güngördü, son yıllarda nüfus artışının gözle görülür olumsuzluklar yarattığının altını çizdi. "Biz göreve geldiğimiz zaman 10 katlı binaların Girne'ye yakışmadığını söyledik ve her zaman, Girne'nin kurtuluşunun imar planından geçtiğini savunduk" şeklinde konuşan Güngördü, "Hedefimiz, imar planıdır ve imar planını Mayıs 2017'de Birleşik Kurul'da tartışmaya koymaktır" yönünde açıklamalarda bulundu.

"TRAFİK DAİRESİ'NİN VERDİĞİ İZNE KARŞI YASAL BÜTÜN HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"


Şehir merkezinde durak açma yetkisinin belediyelere ait olduğunun altını çizen Nidai Güngördü, "Trafik Dairesi'ne bağlı izin kurulu, bizim yetki alanımızda bir firmaya durak izni verdi. Buna yönelik tüm yasal haklarımızı kullanacağız. Trafik sorununu çözmek için çok yoğun şekilde çalışıyoruz ve toplu taşıma şirketlerinin de bize yardımcı olması lazım" şeklinde konuştu.

"DENIZE DEŞARJ EDILEN ATIK SUYUN KALITESININ ARTIRILMASI IÇIN CIDDI MIKTARDA BIR YATIRIM YAPIYORUZ"

Atık su arıtma konusunda ciddi adımlar atıldığını belirten Nidai Güngördü, Girne Belediyesi'nin atık su arıtma tesislerinden denize bin metrelik bir deşarj borusu olduğunu ve denize deşarj edilen atık suyun kalitesinin artırılması için ciddi miktarda bir yatırım yapıldığını vurguladı. Güngördü, artan nüfus ile atık su konusunun emici kuyularla çözülemeyeceğini ve kanalizasyon altyapısının güçlendirilmesinin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

"BAŞIMIZI EN ÇOK AĞRITAN KONU, MAHALLE ARALARINA YAYILMIŞ AMAÇ DIŞI KULLANIM ALANLARIDIR"

Bizim en çok başımızı ağrıtan konu mahalle aralarına yayılmış amaç dışı kullanım alanlarıdır. Bunlar bar gibi, kafe gibi, marangoz atölyesi ve makinist dükkânı gibi yapılardır. Bu gibi yapılar mahalle aralarında sorun yaratıyor ve bölge halkını rahatsız ediyor. İmar planı hayata geçtikten sonra bunlarla ilgili de ciddi düzenlemeler yapılacak ve farklı alanlara taşınmaları sağlanacak.

"GİRNE'YE ÖNEMLİ KAZANIMLAR SAĞLADIK"

1.8 milyon TL'ye açık pazar inşaatını tamamlayarak açık pazarı devreye koyduklarını kaydeden ve Liman bölgesinin arka sokaklarında bulunan çatısı yıkılmış bir kilisenin tamirini Girne Belediyesi olarak üstlendiklerini belirten Nidai Güngördü, bu kilisenin, tadilatını yaptıktan sonra sanatsal faaliyetler amacıyla kullanılacağını ifade etti. Ziya Rızkı Caddesi'nde bulunan eski trafo binasının Girne Belediyesi'ne verildiğini ifade eden Güngördü, trafo binasında inşaat çalışmalarının sürdüğünü ve eski trafo binasının sanat galerisine dönüştürüleceğini açıkladı.

"KENTİ MÜZESİ PROJESİNİ HAYATA GEÇİRMEK İSTİYORUZ"

Girne girişinde bulunan Girne Belediyesi yeni hizmet binası ve kültür merkezi inşaatının devam ettiğini söyleyen Güngördü, mart ayında ihale edilmesi halinde yeni hizmet binası ve kültür merkezinin 300 gün içerisinde hizmete gireceğini belirtti. Güngördü, Anafartalar Lisesi'nin kuzeyinde askeri birliklerin boşalttığı bir bina olduğunu ve Girne Belediyesi olarak bu binayı askerden talep ettiklerini, söz konusu binayı kent müzesine dönüştürmek istediklerini ifade etti.

"FESTİVALLERE BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ"

Şehirdeki tüm park ve bahçelerin yenilendiğini belirten Nidai Güngördü, parklardaki çocuk oyun gruplarının yenilendiğini ve engelsiz park olarak hayata geçirildiklerini sözlerine ekledi. Festivallere büyük önem verdiklerini dile getiren Nidai Güngördü, özellikle Zeytin Festivali'nin, Akdeniz'in en önemli bitkisi zeytini tanıtmak ve yaşatmak adına büyük önem taşıdığını vurguladı.

"GİRNE BELEDİYESİ OLARAK, SOKAĞA BIRAKILAN HAYVANLARA ÖNEM VERİYORUZ"

Sosyal belediyecilik anlamında festivallerin yanı sıra, yaşlı bakım hizmet birimi, heykel sempozyumu, karikatür yarışması gibi faaliyetlerin hayata geçtiğini söyleyen Güngördü, bölgede bulunan spor kulüplerine de her yıl ciddi anlamda maddi katkı sağladıklarına dikkat çekti.

Girne Belediyesi olarak sokağa bırakılan hayvanlara da önem verdiklerini söyleyen Güngördü, kış aylarında Girne geneline kulübeler yerleştirdiklerini, yaz ve kış fark etmeksizin kurulan mama ve su istasyonlarına takviye yapıldığını söyledi. Hayvan barınağıyla ilgili birinci etap inşaat çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Güngördü, tamamlandığı zaman, kente 400 hayvan kapasiteli bir barınak kazandırılacağını açıkladı.

"LİMAN'DAKİ YETKİLERİMİZDEN FERAGAT ETMEYE DE HAZIRIZ"

Belediyeler Yasası'nın ciddi bir tadilata ihtiyacı olduğunu savunan Nidai Güngördü, "Ceza yetkilerimiz ve ceza oranlarımız artırılmalıdır. Çevreyi kirleten birisine 50 TL ceza keserek bu tür sorunların önüne geçmemiz mümkün değildir" şeklinde konuştu.

Yetki karmaşasının en bariz örneğinin Girne Antik Limanı olduğunu dile getiren Güngördü, Antik Liman'daki sorunların halen çözülmediğini ve sürekli bürokratik engellere takıldıklarını ifade etti. Yetki karmaşasına son vermek amacıyla "Biz, Liman'daki yetkilerimizden feragat etmeye de hazırız" diyerek Turizm Bakanlığı'nı bu konuda adım atmaya davet etti. Vatandaşların bürokrasiyle ilgilenmediğini ve çözülemeyen sorunlardan belediyeyi sorumlu tuttuğunu ifade eden Güngördü, "Belediye başkanı olarak topu başkasına atamazsınız ve artık sorunları ele alıp çözmeliyiz" dedi.

"KORDON BOYU'NA YENI BIR ÇEHRE KAZANDIRILACAK"

Güngördü, belediyenin yetkisi dahilinde bulunan ve 'Kordon Boyu' olarak bilinen Dome Hotel ile Antik Liman girişindeki Dallas Büfe'ye kadarki bölgede ciddi bir yatırım yapılacağını ve Kordon Boyu'na yeni bir çehre kazandırılacağını açıkladı.

"BİR SONRAKİ DÖNEMDE GİRNE BELEDİYE BAŞKANLIĞI GÖREVİNE ADAYIM"

Gelecek seçimlerde mutlaka aday olacağını açıklayan Nidai Güngördü, "Gerek yaptığımız işlerin devamı gerekse yapmak isteyip de henüz yapamadığımız projeleri hayata geçirmek için bir sonraki dönemde Girne Belediye Başkanlığı görevine adayım ve en iyi şekilde hazırlanarak halkın önünde ikinci bir sınava çıkacağım" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.