GİRNE
okuma süresi: 1 dak.

Hamileliğini yasa dışı şekilde sonlandıran Akçal'a 9 ay hapis cezası

Hamileliğini yasa dışı şekilde sonlandıran Akçal'a 9 ay hapis cezası

Geçtiğimiz hafta davası tamamlanarak kararı okunmak üzere Girne Kaza Mahkemesi tarafından cezaevine gönderilen Melis Akçal 9 ay hapse mahkûm edildi.

Yayın Tarihi: 06/03/17 12:05
okuma süresi: 1 dak.
Hamileliğini yasa dışı şekilde sonlandıran Akçal'a 9 ay hapis cezası
A- A A+
Kamuoyunda "kürtaj davası" olarak bilinen hamileliğin yasadışı sonlandırılması davasında bugün önemli bir gelişme yaşandı. Geçtiğimiz hafta davası tamamlanarak kararı okunmak üzere Girne Kaza Mahkemesi tarafından cezaevine gönderilen Melis Akçal 9 ay hapse mahkûm edildi. Hamileliğini yasa dışı bir şekilde sonlandıran Melis Akçal'ın, anne karnında bir bebeğin gelişip doğması için gerekli süre olan 9 aylık bir ceza alması dikkatlerden kaçmadı.

Geçtiğimiz yıl gömülü olarak bulunan fetüslerden birisinin annesi olduğu tespit edilen Melis Akçal, yargılandığı "Hamileliğini yasadışı sonlandırmaya müsaade etme" ve "Çocuğunu düşürmeye teşebbüs" suçlarından 9 ay hapse mahkûm edildi.

Hamileliğin yasadışı sonlandırılması davasında yargılanan Ada Hospital yetkilileri, doktorları ve çalışanlarının kararı ise Girne Kaza Mahkemesi'nde perşembe günü okunacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.