TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki: "Bundan sonra senin uçakların bu ülkeye nasıl gelecek"

Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki: "Bundan sonra senin uçakların bu ülkeye nasıl gelecek"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçuş iznini iptal etmesinin ardından "Bunlara yönelik 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek? Tabii burada ben diplomasiyi konuşuyorum, yoksa vatandaşların seyahatini değil. Bunlar bu kadar ürkek, korkak, bunlar Nazi kalıntısı, bunlar faşist" açıklaması yaptı.

Yayın Tarihi: 11/03/17 14:42
okuma süresi: 2 dak.
Erdoğan'dan Hollanda'ya sert tepki: "Bundan sonra senin uçakların bu ülkeye nasıl gelecek"
A- A A+

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bağcılar'da yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: "Bugün Dışişleri Bakanımız Hollanda'da vatandaşlarımızla buluşma programına gidecekken kendisine 'uçuşa yasak' haberi geldi. Düşünün Türkiye'nin Dışişleri bakanı vatandaşlarıyla buluşmak için Hollanda'ya gidiyor, Hollanda 'uçuşa yasak' notasını geçiyor. Hollanda bir sıçrarsın iki sıçrasın ama bilesin ki oradaki benim vatandaşlarım sizin tezgahınızı bozacaklar 16 Nisan'da. İstediğini kadar baskı yapın, teröristleri ülkenizde besleyin büyütün bunların hepsi size ters olarak geri dönecek. Ve bunlara yönelik şüphesiz ki bizler 16 Nisan'dan sonra uygulamalarımızı başlatacağız. Biz sabırlıyız.

"BUNLAR NAZİ KALINTISI, BUNLAR FAŞİST BUNU BÖYLE BİLİNİZ"

İşte şu anda Bağcılar'ın insanları buradan Hollanda'ya notasını veriyor. Sen istediği kadar Dışişleri Bakanımızın uçağını kaldırma. Bundan sonra senin uçakların bakalım Türkiye'ye nasıl gelecek. Tabi ben burada diplomasiyi konuşuyorum, vatandaşların seyahatini değil. O ayrı bir konu. Bunların değerlendirmesini ona göre yapacağız. Bunlar ne siyaset biliyor, ne uluslararası diplomasi nedir onu biliyor. Bunlar bu kadar ürkek, bu kadar korkak, bunlar nazi kalıntısı, bunlar faşist bunu böyle biliniz. Bugün bizi Hollanda seyrediyor, Bağcılar'ı seyrediyor. Biz burada bir şehir toplantısı yapmıyoruz, ilçe toplantısı yapıyoruz. Ve Bağcılar ilçesinden Almanya bizi izliyor şu anda. Fransa'daki Türkler izliyor, İskandinav ülkeleri izliyor. 16 Nisan için selam olsun."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.