TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

İsveç'teki toplantı krizi çözüldü... Eker Türklerle buluşacak

İsveç'teki toplantı krizi çözüldü... Eker Türklerle buluşacak

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Ekerin İsveç'in başkenti Stockholm'de konuşma yapacağı salonun işletmecisi salonu kiralamaktan vazgeçti. Bu karar sonrası kriz çıktı. Ancak yaşanan kriz çözüldü ve Eker, öğleden sonra İsveç'te yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya gelecek. İşletmecinin tehdit edildiği öne sürüldü.

Yayın Tarihi: 12/03/17 12:47
okuma süresi: 3 dak.
İsveç'teki toplantı krizi çözüldü... Eker Türklerle buluşacak
A- A A+

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in İsveç'in başkenti Stockholm'de Anayasa oylaması kampanyası kapsamında bugün yapacağı toplantı için kiralanan lokalin sahibi kira sözleşmesinin iptal edildiğini açıkladı. DHA muhabirine daha önce lokallerinde yapılacağı duyurulan toplantının kendi lokallerinde yapılmayacağını söyleyen işletme sahibi kira sözleşmesinin iptal gerekçesini ise açıklamadı. Ancak daha sonra krizin çözüldüğü belirtildi.

Diğer yandan İsveç Dışişleri Bakanlığı Basın Bürosu sözcüsü Kent Öberg İsveç Radyosu'nun sorusuna verdiği yanıtta ''İsveç'te ifade özgürlüğü vardır, herkes konuşma ve toplantı yapma hakkına sahiptir. Böyle bir izin alınmışsa o toplantı yapılabilir'' diye konuştu.Yabancı siyasetçilerin başka ülkelerde kampanya yapmasına ilişkin hukuku değerlendiren Uluslararası Hukuk Profesörü Ove Bring te ''Temel kural olarak ifade özgürlüğü hakkı geçerlidir.Ancak Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 10. Maddesi gerekli görmeleri durumunda diğer ülkeler kaynaklı politik kampanyaları yasaklama hakkını da tanımaktadır'' dedi.

KRİZ ÇÖZÜLDÜ, EKER TÜRKLERLE BULUŞACAK

İhlas Haber Ajansı ise Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker'in başkent Stockholm'de bugün yapacağı toplantı için kiralanan salonla ilgili problemin çözüldüğü ve Eker, öğleden sonra İsveç'te yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geleceğini duyurdu.

EKER'DEN AÇIKLAMA: PKK'NIN İŞİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker Stockholm'de, programı çerçevesinde İsveçteki işadamlarıyla bir araya geldiği kahvaltıda yaptığı açıklamada,"İsveç programımızda herhangi bir iptal söz konusu değildir. Programımız aynen devam etmektedir. Öğleden sonra yapacağımız toplantı, yer sahibinin uğradığı tehditler üzerine yeri kiralamaktan vazgeçmiş olmasına rağmen yakın bir lokasyonda yapılacaktır. Bu terör örgütü PKK'nın işidir. Bu arada İsveç Hükümetine teşekkür etmek istiyorum." dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.