EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Okul müdürlerinden Bakanlığa "Sorunlar yasalar çerçevesinde çözülsün"

Okul müdürlerinden Bakanlığa "Sorunlar yasalar çerçevesinde çözülsün"

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yetkilileri ve İlköğretim Dairesi'ne bağlı 23 Lefkoşa bölgesi ilkokul yöneticisi, bakanlığın, hak ve sorumluluklarını yerine getirmeyen öğretmenlerle ilgili raporları zamanında dikkate almasını istedi.

Yayın Tarihi: 19/03/17 11:44
okuma süresi: 4 dak.
Okul müdürlerinden Bakanlığa "Sorunlar yasalar çerçevesinde çözülsün"
A- A A+

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası yetkilileri ve İlköğretim Dairesi'ne bağlı 23 Lefkoşa bölgesi ilkokul yöneticisi, bakanlığın, hak ve sorumluluklarını yerine getirmeyen öğretmenlerle ilgili raporları zamanında dikkate almasını istedi.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, konuyla ilgili açıklamasında söz konusu müdürlerinde imzalarını içeren konuya ilişkin mektubu İlköğretim Dairesi Müdürü Ali Bolatcan'a sunduklarını belirtti.

Elcil şunları kaydetti:

"Sorunlarını bir mektup ile özetleyen okul müdürleri, hazırladıkları mektubu İlköğretim Dairesi Müdürü'ne iletti ve sorunların çözümünde ivedilik istedi.
Okul yöneticileri hazırlanan mektup çerçevesinde, Öğretmenler Yasası ve diğer yasalar çerçevesinde ödev, hak ve sorumlulukların yerine getirilmesinde sorun yaşatan öğretmen veya okulçalışanları ile ilgili tutulan raporların Bakanlık tarafından zamanında dikkate alınmadığının, yanlı tutum sergilendiğinin ve sorunların ötelendiğinin belirtildiği mektupta, bu durumun okul yöneticilerini zorda bıraktığı ve ilerde bu gibi olaylardan doğacak sıkıntılarda okul yöneticilerinin sorumluluk almayacağı ifade edildi."


Lefkoşa bölgesi anaokulu ve ilkokul idarecileri tarafından yazılan mektupta şu ifadelere yer verildi:

Sn. Ali Bolatcan
İlköğretim Dairesi Müdürü

"Eğitimde meydana gelebilecek sorunların aşılması ve sorumlulukların bir düzen içerisinde yerine getirilebilmesi; sorumluluk sahibi makamların bağlı bulundukları Yasalar, (Öğretmenler Yasası, Milli Eğitim Yasası, Anayasa ve Tüzükler) çerçevesinde hareket etmeleri halinde mümkündür.

Bu bağlamda sorumlu makamlarda bulunanların yasa ve tüzükler çerçevesi içerisinde biz okul müdürlerinin prestijlerini sarsıcı algı oluşmasına yol açacak eylem ve davranışlarda bulunmaması gerekmektedir. Astların görevlerini yerine getirirken oluşabilecek yasalara aykırı hususlar ve disipline aykırı davranışlar; üstlerinin ayırım gözetmeksizin, etkili bir şekilde, güven sarsıcı bir davranış içerisine girmeden, irade kullanarak yasa ve tüzüklerin kendilerine verdiği yetkileri kullanmaktan kaçınmamaları durumunda önlenebilecektir.

Biz, okul yöneticilerinin yasal çerçevede vermiş olduğumuz görevleri aklına estiği zaman; "Ben yapmayacağım; bana kimse bir şey yapamaz; istediğim zaman giderim; izin almak mı? O da ne?"gibi haddini aşan tutumlar sergileyerek reddeden anlayışa prim verilmesini, okul yöneticileri ve sorumluluk sahibi, özveri ile görev yapan iyi niyetli öğretmen arkadaşlarımızın çabalarına yapılan bir saygısızlık olarak görmekteyiz.

Ülkedeki eğitimi yönetmekle görevli amirlerimizin, yasal olmayan ve yanlı davranış sergileyerek kendilerine iletilen sorunları yasa ve tüzüklerin emrettiği şekilde çözmek yerine görmezlikten gelme ya da öteleyerek günü kurtarma yolunu seçmeye devam etmekte oluşlarının, okul idarelerini her geçen gün daha da görev yapamaz pozisyona düşürdüğü açık bir gerçekliktir.

Yukarıda sözü edilen, yaşanmakta olan hoş olmayan genel durumdan dolayı ileride doğabilecek olumsuz sonuçlar nedeniyle okul yöneticileri olarak hiçbir sorumluluk üstlenmeyeceğimizi tarafınıza arz ederiz."

Saygılarımızla...
Lefkoşa bölgesi anaokulu ve ilkokul idarecileri

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.