LEFKOŞA
okuma süresi: 4 dak.

LTB'nin "Özel Eğitimde Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak" Projesi sürüyor

LTB'nin "Özel Eğitimde Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak" Projesi sürüyor

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)'nin özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan "Özel Eğitimde Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak" Projesi'nde 17 Mart Cuma günü ailelerle çocuklar buluştu

Yayın Tarihi: 19/03/17 13:18
okuma süresi: 4 dak.
LTB'nin "Özel Eğitimde Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak" Projesi sürüyor
A- A A+

Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB)'nin özel gereksinimli bireylere yönelik gerçekleştirdiği çalışmalardan biri olan "Özel Eğitimde Özel Anne ve Özel Çocuk Olmak" Projesi'nde 17 Mart Cuma günü ailelerle çocuklar buluştu ve seramik-resim-mandala çalışması yaparak hep birlikte güzel saatler geçirdiler.

LTB'den verilen bilgiye göre, proje pilot yeri olan Lefkoşa Özel Eğitim Okulu'nde yer alan buluşmaya LTB Başkanı Mehmet Harmancı da katılarak hem çocuklarla birlikte mandala yaptı hem de projeye katkı koyanlara teşekkür etti.

Başkan Harmancı: "Engellerin Aşılmasında Sevgi ve İnsan Potansiyelini Doğru Kullanmak Önemli"

LTB Başkanı Mehmet Harmancı özel anneler ve özel çocukların buluştuğu bu özel projenin ciddi bütçeler olmamasına rağmen sevgi ve insan potansiyelini doğru kullanarak ne denli güzel şeylerin başarılabileceğini bir kez daha gösterdiğine vurgu yaptı. Göreve geldiği günden itibaren özel gereksinimli bireyler için imkanlar çerçevesinde LTB'nin hizmet yelpazesini oldukça genişlettiğini, bunu yaparken sadece LTB ve belediye personelinin değil, kurum, kuruluş ve bireylerin de katkılarının olduğuna vurgu yapan Başkan Harmancı, bu sayede, potansiyellerini birleştirerek özel çocukların özel aktivitelerini de genel hizmetlerin bir parçası haline getirmeyi başardıklarını söyledi.

Başkan Harmancı: "Çelen Çağansoy ve Engellemeyen Şehir Birimi üyelerinin müthiş koordineli çalışmaları ve katkıları oldukça fazla olan paydaşlarla birlikte hareket etmesi ile engelleri ortadan kaldırıyoruz. Sevinç Tozduman ve Leman Cankat da bu projede yer alarak gönül sevgilerini ve emeklerini aktarıyorlar. Bizlere güç katan tüm dostlara da teşekkür ediyorum. Lefkoşa şehri, Lefkoşa şehrinin yönetimi olarak LTB ve şehrin sakinleri engeller ve engelliler konusunda zihinsel devrimi başlatmıştır ve devam ettirmektedir. Bu yolculuk değerli hocalarla,ailelerle,çocuklarla hiç durmadan devam edecek."

Gökbulut: "Bu etkinlikler anneleri üretken,bağımsız ve mutlu kılar"

Okul Müdüresi İlkay Gökbulut annelerin üretken,bağımsız ve mutlu kılacak böylesi bir etkinliğe destek verdiklerinden dolayı LTB Başkanı Mehmet Harmancı'ya çok teşekkür ederken okulu adına da etkinliğe maddi/manevi katkı koyan herkese de teşekkürlerini sundu.

Çağansoy: "Toplumun içerisinde engellileri var etme mücadelesine devam edeceğiz"

Engellemeyen Şehir Komisyonu Başkanı Çelen Çağansoy, LTB Engelsiz Lefkoşa Birimi'nin çalışmalarına devam ettiğini söyleyerek bu çerçevede Lefkoşa Özel Eğitim Merkezi'nde çocuklara ve ailelere yönelik mambala ile seramik atölyesi düzenlediklerini kaydetti. Annelerin bu çalışmalardan çok mutlu olduklarını söylediklerini de ifade eden Çağansoy bu proje sonucunda Haziran ayında sergi de açacaklarını ve LTB olarak toplumun içerisinde engellileri var etme mücadelesine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Birlikte pasta kesildi

LTB bünyesindeki Engelsiz Lefkoşa Birimi tarafından yürütülen ve Engelsiz Lefkoşa Birimi personeli Kişisel Gelişim ve Dönüşüm Danışmanı Sevinç Tozduman tarafından Ocak ayından itibaren sürdürülen proje kapsamında seminerler ve çeşitli atölye çalışmaları yapılıyor. Konuşmalar sonrasında etkinlik hep birlikte özel olarak hazırlanan pastanın birlikte kesilmesi ile son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.