İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Tabipler Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasında 'radyasyon' krizi!

Tabipler Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasında 'radyasyon' krizi!

Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Teksen Köroğlu'nun iddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Müdürü Ümit Özkıran, sert konuştu…

Yayın Tarihi: 20/03/17 07:50
okuma süresi: 6 dak.
Tabipler Birliği ile Sağlık Bakanlığı arasında 'radyasyon' krizi!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ahmet Vamık

Çıkan yangın sonucu kullanılmaz hale gelen Devlet Laboratuvarı'nda radyasyon tehlikesi bulunduğunu ve bunun toplumdan gizlendiğini iddia eden Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Teksen Köroğlu, "Sağlık Bakanı, Devlet Laboratuvarı'nda radyasyon dedektörü bulunduğunu ve yangının olduğu gün ve sonrasında dedektörün sinyal vermediğini söyledi. Binada yangının olduğu günden itibaren elektrik enerjisi yok. Dedektör nasıl çalışıyor ki sinyal versin?" diye sordu.

Tabipler Birliği Asbaşkanı Dr. Teksen Köroğlu'nun iddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Müdürü Ümit Özkıran, sert konuştu…

Özkıran, "Teksen Bey gibi değerli bir kurumun asbaşkanlık görevini yürüten bir şahsın, elinde somut bir delil olmadığı halde böylesi iddialarda bulunmasını esefle kınıyorum" dedi.

Devlet Laboratuvarı binasının her yerinin özenle incelenerek akıbetinin belirleneceğini aktaran Özkıran, radyoaktif tehlike olduğuna dair açıklamaların çok acımasız olduğunu kaydederek, "O binada büyük bir problem yaşandı ve önemli bir sorun varsa gerekirse bina yıkılır ama bugüne kadar böyle bir durum söz konusu değil" şeklinde konuştu.

Devlet Laboratuvarı'nın geçici olarak Veteriner Dairesi Laboratuvarı'na taşınacağını ifade eden Özkıran, bütün cihazların dezenfekte edilip yeniden ayarlanarak kurulacağını kaydetti.

Kıbrıs Türk Tabipler Birliği Asbaşkanı Dt. Teksen Köroğlu, katıldığı bir televizyon programında, 22 Aralık'ta çıkan yangın sonrası kullanılamaz hale gelen Devlet Laboratuvarı'yla ilgili önemli iddialarda bulundu. Yanan laboratuvarda radyasyon tehlikesi bulunduğunu ve bunun toplumdan gizlendiğini iddia eden Teksen Köroğlu, "Sağlık Bakanı, Devlet Laboratuvarı'nda radyasyon dedektörü bulunduğunu ve yangının olduğu gün ve sonrasında dedektörün sinyal vermediğini söyledi. Binada yangının olduğu günden itibaren elektrik enerjisi yok. Dedektör nasıl çalışıyor ki sinyal versin? Devlet Laboratuvarı Müdürü ciddi şekilde sağlık problemleri yaşıyor. Laboratuvar çalışanları da yangın sonrası çeşitli sağlık şikayetleriyle hastanelere başvurdular. Madem radyasyon tehlikesi yok neden binanın duvarlarını kazıyacaklar? Neden laboratuvarı başka yere taşıyorlar?" diyerek özellikle laboratuvar çalışanları ve bölgede yaşayan vatandaşların büyük tedirginlik içerisinde olduğunu dile getirdi.

"TABİPLER BİRLİĞİ ASBAŞKANI'NIN BÖYLE BİR AÇIKLAMA YAPMASI, HALKI PANİĞE SÜRÜKLER"

Tabipler Birliği Asbaşkanı Dt. Teksen Köroğlu'nun iddiaları üzerine Kıbrıs Postası'na açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Müdürü Ümit Özkıran, Köroğlu'nun iddialarına yanıt verdi. Özkıran, "Teksen Bey gibi değerli bir kurumun asbaşkanlık görevini yürüten bir şahsın, elinde somut bir delil olmadığı halde böylesi iddialarda bulunmasını esefle kınıyorum. Sokaktan geçen bir adam bu şekilde konuşsa anlarım fakat Tabipler Birliği gibi değerli bir kurumun asbaşkanının böyle bir açıklama yapması halkı paniğe sürükler" şeklinde eleştirilerde bulundu.

"YANGIN SONRASI RADYOAKTİF YA DA KİMYASAL ATIK BULGUSUNA RASTLANMADI"

Devlet Laboratuvarı'nda kimyasal maddeler bulunduğunu ve kimyasal bir yangın çıktığını belirten Ümit Özkıran, "Sağlık Bakanımız, Gazi Üniversitesi'nin hazırladığı raporları yayınladı, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'nun canlı yayınlanan haritaları üzerinde radyasyon seviyesi durumuyla ilgili bilgi aktardı. Bunlarla yetinmeyip özel bir kuruma numune gönderip onlardan da rapor aldık" diyerek, yangın sonrası radyoaktif ya da kimyasal atık bulgusuna rastlanmadığını vurguladı.

"TÜM ÜNİVERSİTELERİN İLGİLİ BÖLÜM DEKANLARIYLA BİR KURUL OLUŞTURULDU"

Tüm üniversitelerin ilgili bölüm dekanlarıyla bir kurul oluşturduklarını açıklayan Ümit Özkıran, elde edilen tüm raporların, laboratuvarda bulun kimyasal maddelerin listesinin ve temizlik çalışmalarıyla ilgili görsellerin bu kurulla paylaşıldığını belirtti. Özkıran, bu kurulun gerekli araştırmaları yaparak eksik kalan ya da yapılması gereken farklı uygulamaları tespit edeceklerini de sözlerine ekledi.

"BİR SORUN VARSA, GEREKİRSE BİNA YIKILIR"

Devlet Laboratuvarı'nın geçici olarak Veteriner Dairesi Laboratuvarı'na taşınacağını ifade eden Özkıran, bütün cihazların, dezenfekte edilip yeniden ayarlanarak kurulacağını kaydetti. Devlet Laboratuvarı binasının her yerinin özenle incelenerek akıbetinin belirleneceğini aktaran Özkıran, radyoaktif tehlike olduğuna dair açıklamaların çok acımasız olduğunu söyledi. Ümit Özkıran, "O binada büyük bir problem yaşandı ve önemli bir sorun varsa gerekirse bina yıkılır ama bugüne kadar böyle bir durum söz konusu değil" dedi.

"BU KONU, SUİSTİMAL EDİLECEK BİR KONU DEĞİLDİR"

Devlet Laboratuvarı Müdürü Mehmet Tatar'ın sağlık durumunun iyiye gittiği bilgisini de paylaşan Ümit Özkıran, "Bu konu, suistimal edilecek bir konu değildir. Elinde somut bir delil olmadığı sürece ilgili dernek, birlik ve sendikalardan bu tarz açıklamalar gelmesi yanlıştır. Böylesi açıklamalar, o bölgede yaşayanlar, laboratuvar çalışanları ve toplumun genelinde geri dönülmesi zor tahribatlar ve panik yaratır" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.