İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

Londra'da Brexit karşıtı gösteri

Londra'da Brexit karşıtı gösteri

İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma (Brexit) kararı, Londra'da düzenlenen yürüyüşle binlerce kişi tarafından protesto edildi. 'Avrupa için birleşin' adlı gösteri yürüyüşü için her yaş grubundan çok sayıda kişi, başkentin en büyük parklarından olan Hyde Park yakınında toplandı.

Yayın Tarihi: 26/03/17 10:29
okuma süresi: 2 dak.
Londra'da Brexit karşıtı gösteri
A- A A+

PROTESTO için ülkenin farklı kentlerinden de başkente gelen AB taraftarlarının destek verdiği gösteride katılımcılar, kentin ünlü Trafalgar Meydanı ile Başbakanlık binası önünden geçerek, tarihi İngiliz Meclisi'ne kadar yürüdü. Katılımcılar yürüyüş boyunca yanlarında AB bayrakları ve üzerinde "AB benim geleceğim", "Brexit geleceğimi çaldı" ve "Ben hem Britanyalı hem Avrupalıyım" yazılı pankartlar taşırken, Brexit kararına yönelik tepkilerini de "Brexit'i istemiyoruz" ve "Birlikte daha güçlüyüz" gibi sloganlar atarak dile getirdi.



TERÖR KURBANLARINA SAYGI

Göstericiler, meclise ulaştıklarında, Meclis Meydanı'nda durdu ve çarşamba günü yaşanan terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuna katıldı. Bazı göstericiler burada yapılan birlik mesajı içeren konuşmaları dinlerken, bazıları da terör saldırısının gerçekleştiği yerlere giderek çiçek bıraktı.

Yaklaşık 4 saat süren gösterideki konuşmalarda, tüm Avrupa'nın bölücülüğe ve terör tehdidine karşı bir arada, tek güç olarak durması çağrısı yapılırken, Westminster Köprüsü ile meclisin bahçesinde yaşanan terör saldırıları kınanarak, birliktelik mesajı verildi.
Londra polisi, olaysız geçen yürüyüş ve gösteriyi helikopterler ile takip etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.