İNGİLTERE
okuma süresi: 2 dak.

İngiltere'nin AB'den ayrılık mektubu Brüksel'e ulaştı... Brexit süreci resmen başladı

İngiltere'nin AB'den ayrılık mektubu Brüksel'e ulaştı... Brexit süreci resmen başladı

<p>May AB'nin Lizbon Antlaşması'nın 50. Maddesi uyarınca dün gece imzaladığı altı sayfalık ihbar mektubu bugün Brüksel'e gönderildi. İngiltere'nin AB Büyükelçisi Tim Barrow, mektubu AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a elden teslim etti.</p>

Yayın Tarihi: 29/03/17 15:26
okuma süresi: 2 dak.
İngiltere'nin AB'den ayrılık mektubu Brüksel'e ulaştı... Brexit süreci resmen başladı
A- A A+
İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılma süreci Brexit'i bugün resmen başlattı.

May AB'nin Lizbon Antlaşması'nın 50. Maddesi uyarınca dün gece imzaladığı altı sayfalık ihbar mektubu bugün Brüksel'e gönderildi. İngiltere'nin AB Büyükelçisi Tim Barrow, mektubu AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'a elden teslim etti.

May Avam Kamarası'ndaki konuya ilişkin açıklamasında "Britanya halkının iradesine uygun olarak İngiltere AB'den ayrılıyor" dedi.

May, konuşmasında "Bu tarihi bir an ve geri dönüşü yok. Britanya AB'yi terk ediyor. Kendi kararlarımız alacağız, kendi yasalarımızı yapacağız, bizim için önemli olan konuların kontrolünü ele geçireceğiz. Bu fırsatı çozuklarımızın ve torunlarımızın gurur duyacağı daha güçlü ve daha adil bir Britanya inşa etmek için kullanacağız" dedi.

May "Britanya'nın en güzel günlerini önümüzde olduğuna inanmak istiyorum" dedi.

Tusk Twitter'da paylaştığı mesajında Haziran 2016'daki Brexit referandumuna gönderme yaparak "Dokuz ay sonra İngiltere teslim etti" dedi.

AB'nin Brexit başmüzakerecisi Michel Barnier ise "Bugün çok zorlu bir yolda ilk gün" şeklinde açıklama yaptı.

AB için kilit bir an olduğunu söyleyen Barnier, "adil bir anlaşma sağlanması gerektiğini" söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.