DOĞA ve ÇEVRE
okuma süresi: 2 dak.

Taşkent Doğa Parkı, karaya vuran yunusun gelişigüzel gömülmesine müsaade etmedi

Taşkent Doğa Parkı, karaya vuran yunusun gelişigüzel gömülmesine müsaade etmedi

Taşkent Doğa Parkı, hayatını kaybedip karaya vuran ve Çatalköy Belediyesi tarafından gömülen 4 metrelik Yunus balığını otopsi yapmak amacıyla gömüldüğü yerden çıkardı.

Yayın Tarihi: 30/03/17 08:24
okuma süresi: 2 dak.
Taşkent Doğa Parkı, karaya vuran yunusun gelişigüzel gömülmesine müsaade etmedi
A- A A+
Kıbrıs Postası

Taşkent Doğa Parkı, hayatını kaybedip karaya vuran ve Çatalköy Belediyesi tarafından gömülen 4 metrelik Yunus balığını otopsi yapmak amacıyla gömüldüğü yerden çıkardı. Taşkent Doğa Parkı tarafından yapılan açıklamada, bir yunusun karaya vurması gibi bir olayın her gün yaşanabilecek bir olay olmadığı vurgulanarak böyle bir durumda hayvanın denizden çıkarılıp hiçbir çalışma yapılmadan çöp gibi gömülmesinin doğru bir davranış olmadığı ifade edildi.

YUNUSU GÖMÜLDÜĞÜ YERDEN ÇIKARDILAR

Olayla ilgili haber alır almaz harekete geçen Taşkent Doğa Parkı ekibi, Çevre Koruma Dairesi'nin onayı ve Çatalköy Belediyesi'nin desteği ile otopsi yapmak amacıyla yunusu gömüldüğü yerden çıkardılar. Yapılacak olan çalışmanın yunusun türü, cinsiyeti, yaşı, ölüm sebebi gibi bilgilerin ortaya çıkaracağını ve bunun yanı sıra, bulunduğu yer, boyu, kilosu, yüzgeç boyları, burun uzunluğu ve birçok datanın da toplanması açısından büyük önem arz ettiği açıklandı.

"OTOPSİ ÇALIŞMASI, O TÜRÜ VE ÇEVREYİ KORUMA ADINA NELER YAPMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİZE GÖSTERİR"

Taşkent Doğa Parkı Direktörü Kemal Basat, "Yapılan otopsi, kesin ölüm sebebini ortaya çıkarabilmekte, mide ve diğer sindirim sistemi içerikleri hayvanın beslenmesi ile ilgili ipuçları sunmaktadır. Bu yunus için çok geç olabilir ama onu bilimsel olarak incelemek, neden ölmüş olabileceğini anlamak o türü ve çevreyi koruma adına neler yapmamız gerektiğini bize gösterir. Lütfen buna benzer durumlarda derhal 1190 numaralı Yaban Hayat Destek Hattını arayarak bilgi veriniz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.