EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

Hayat kurtaracağına telefona çekti

Hayat kurtaracağına telefona çekti

Kuveyt'te polis bir kadını, evinde çalışan temizlik işçisinin pencereden düşmesine göz yumduğu için tutukladı.

Yayın Tarihi: 01/04/17 10:35
okuma süresi: 2 dak.
Hayat kurtaracağına telefona çekti
A- A A+
Kuveyt'te polis bir kadını, evinde çalışan temizlik işçisinin pencereden düşmesine göz yumduğu için tutukladı. Sosyal medyaya yüklenen görüntüler, Kuveytli kadının kurtarılmak için yalvaran Etiyopyalı temizlik işçisinin çığlıklarına aldırmadan olayı kameraya kaydettiğini gösteriyor.

AFP'nin El Seyassah gazetesinden aktardığı habere göre, Kuveytli ev sahibi kadın pencereye tutunmuş hâlde kurtarılmak için yalvaran temizlikçisine yardım etmek yerine olan biteni büyük bir soğukkanlılıkla videoya çekti.

12 saniyelik videoda düşmemek için tek elle tutunan Etiyopyalı kadın, çığlıklar içinde ev sahibinden 'beni tut" diyerek yardım istiyor. Görüntüleri çeken kadın ise "Ah deli, gir içeri" diyerek kayda devam ediyor. Daha fazla dayanamayan Etiyopyalı kadın aşağı düşüyor. Metrelerce yüksekten düşen kadın şans eseri aşağıdaki binanın yumuşak çatısına düşerek hayatta kalmayı başarıyor. Kulağı ve burnunda kanama olan ve kolu kırılan kadın, sağlık ekipleri tarafından hemen hastaneye kaldırıldı.

Haberde, Etiyopyalı çalışanın önce intihar etmek istediği sonrasında ise bu kararından pişman olup geri dönmeye çalışırken aşağı düştüğü ifade edildi. İsmi açıklanmayan kadın çalışanın neden intihar etmek istediği ise henüz bilinmiyor.

Petrol zengini ülkede 600 bin ev çalışanı bulunuyor. Büyük çoğunluğunu fakir Asya ülkelerinden gelenlerin oluşturduğu bu insanların kölelik düzenine rağmen körfez ülkelerine çalışmaya geldiği biliniyor. Arap olmayanlar bu insanlar genellikle düşük profilli işlerde çalıştırılıyor ve ikinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.