GÜZELYURT
okuma süresi: 5 dak.

Özçınar, Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'ni adres gösterdi

Özçınar, Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'ni adres gösterdi

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, yasaya göre belediyelerin sorumluluğunda olan sokak hayvanlarının refahının sağlanması adına yapılması gereken barınak veya rehabilitasyon merkezi için Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'nin üzerine düşeni yapması ve gerekli tüzüklerin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 04/04/17 06:56
okuma süresi: 5 dak.
Özçınar, Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'ni adres gösterdi
A- A A+
Kıbrıs Postası – Cansu Yarışan

Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, yasaya göre belediyelerin sorumluluğunda olan sokak hayvanlarının refahının sağlanması adına yapılması gereken barınak veya rehabilitasyon merkezi için Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'nin üzerine düşeni yapması ve gerekli tüzüklerin hazırlanması gerektiğini belirtti.

Rehabilitasyon merkezi veya barınağın idame ettirilebilmesi için yılda 4 – 5 milyon TL gerektiğini belirten Özçınar, gerekli maddi kaynak yükünün altından belediyelerin tek başına kalkamayacağını ifade ederek, sivil toplum örgütlerinin fikir ve yardımlarına açık olduklarını kaydetti.

Kıbrıs Postası'nın geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği Güzelyurt halkının sokak hayvanlarından duyduğu rahatszlık ve Güzelyurt Belediyesi'nin konuya olan ilgisizliğine dair iddialar üzerine Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar açıklamalarda bulundu.

Sokak hayvanlarının refahı için gerekli sorumluluğu almadığı ve konu hakkında Güzelyurt Kalkınma Derneği yetkilileri ile görüşmeyi kabul etmediği iddia edilen Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada Hayvan Refahı Yasası'na göre belediyelere verilen sorumluluğun uygulanabilmesi için Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'nin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve sivil toplum örgütlerinin fikir ve yardımlarına açık olduğunu belirtti.

"TARIM BAKANLIĞI VE VETERİNER DAİRESİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPMALI…"

Hayvan Refah Yasası'na göre sokak hayvanlarının refahından belediyelerin sorumlu tutulduğunu ancak hazırlanan yasanın hayata geçirilebilmesi için Tarım Bakanlığı ve Veteriner Dairesi'nin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, "Yasada belirtildiği gibi öncelikle gerekli tüzükler hazırlanmalı, ardından Veteriner Dairesi hayvanların kayıtlarını yaptırarak sokak hayvanlarını çiplendirmelidir. Bu işlemlerin ardından belediyelere sağlanacak maddi yardımla barınak veya söz konusu rehabilitasyon merkezi inşa edilerek, hayvanların bakımı bu merkezlerde yapılabilir" dedi.

"YILDA 4-5 MİLYON TL GEREKİR, BELEDİYE TEK BAŞINA BU YÜKÜN ALTINDAN KALKAMAZ…"

Güzelyurt Belediyesi olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçmek suretiyle, sokak hayvanları için rehabilitasyon merkezi yapımı adına çalışmalar başlattıklarını ifade eden Özçınar, "Bu, sadece belediyenin yapabileceği bir işlem, bir uygulama değil. Biz çözüm bulmaya çalışıyoruz. Politika yapmak için uğraşanların öncelikle yasayı iyice okuyup öğrenmesi gerekiyor. İlgili bakanlığa ve Veteriner Dairesi'ne gerekli bildirileri yaptık, tüzüklerin hazırlanmasını ve ardından Veteriner Dairesi'nin sokak hayvanlarının kaydını yaptırmasını bekliyoruz. Bu uygulama sadece belediyelerin yetkisinde denilip, belediyelerin üzerine yıkılmaz. Çünkü bir barınağın veya rehabilitasyon merkezinin idame ettirebilmesi için yılda 4-5 milyon TL gerekir. Maddi bir kaynak oluşturulmadığı sürece tek başına bu yükün altından kalkamaz. Biz bölge için yapmamız gerekenleri bir kenara bırakıp barınak veya rehabilitasyon merkezi için tüm gelirimizi harcayamayız, öyle bir şey yaparsak belediyenin diğer tüm işleri yarım kalır" şeklinde konuştu.

"BELEDİYE OLARAK NE GEREKİRSE YAPARIZ, FİKİR VE YARDIMLARI KABUL EDERİZ"

Özçınar, Tarım Bakanlığı'nın gerekli tüzükleri hazırladığı ve yasayı hayata geçirdiği takdirde, Güzelyurt Belediyesi'nin sokak hayvanları için çalışmalarına başladığını belirterek, "Belediye olarak ne yapılması gerekirse yaparız. Belediyemiz çözüm üretmek için var. Çözüm üretilebilmesi için sivil toplum örgütlerinin ve tüm hayvanseverlerin fikir ve yardımlarını kabul ederiz, görüşme taleplerini reddetmeyiz" açıklamalarında bulundu.

İlgili haber:

Yangın: "Güzelyurt'a hayvan barınağı değil, rehabilitasyon merkezi yaptırılmalı..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.