YENİERENKÖY
okuma süresi: 2 dak.

Yeni Erenköy Lisesi öğrencileri konuşan ellerle buluştu

Yeni Erenköy Lisesi öğrencileri konuşan ellerle buluştu

Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV), Yeni Erenköy Lisesinde Vakıf ve işaret dilini tanıtıcı seminer gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 05/04/17 14:53
okuma süresi: 2 dak.
Yeni Erenköy Lisesi öğrencileri konuşan ellerle buluştu
A- A A+
Kıbrıs İşitme Konuşma Engelliler Vakfı (KİKEV), Yeni Erenköy Lisesinde Vakıf ve işaret dilini tanıtıcı seminer gerçekleştirdi. Konu ile ilgili açıklama yapan KİKEV Başkanı Bahire Doğru, işitme konuşma engelli bireylerin görünüşte hiçbir engelleri olmadığından en az dikkat çeken engel gurubu olduğunu ve toplumu bilinçlendirme adına yaptıkları farkındalık seminerlerine gençleri de dahil etmenin ayrı bir anlam taşıdığını belirttiler.

Yeni Erenköy Lisesinde gerçekleşen seminerde, Vakıf çalışmaları ve işaret dili hakkında bilgi verildiğini belirten Doğru, okul idaresi, öğretmenlerin ve öğrencilerin yoğun ilgisinden memnun kaldıklarını söylediler. Konuşan Ellerin buluştuğu İşaret Dili Semineri, KİKEV İşaret Dili Çevirmeni Dr. Emrah Soykan tarafından verilerek, işitme ve konuşma engelli Vakıf Heyeti üyesi Mevlüt Güler ile Bahadır Gökmen 'in işaret dili ile konuşmalarının gençlere bu konuda duygulu anlar yaşattığını belirttiler.

Doğru aynı zamanda, seminerin gerçekleşmesine öncü olan başta Yeni Erenköy Lisesi Kültür Edebiyat Kolu öğretmeni Eylem Alnur, Müdür Muavini Ayşe Yazıcı ve PDR Servisine, ayrıca tüm okul idaresi, öğretmenleri ve sevgili gençlere bu güzel farkındalığa olan ilgiden dolayı teşekkür ettiklerini söylediler.

Engelsiz bir dünya, sosyal sorumluluğu güçlü gençler yetiştirmek adına, bu konularda çalışmalarına devam edeceklerini belirten Bahire Doğru, KİKEV olarak İşaret Dilini toplumla buluşturmanın görevleri olduğunu belirttiler.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.