İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Özgürgün: "Kıbrıslı diye bir şey yoktur, Türkler ve Yunanlılar vardır"

Özgürgün: "Kıbrıslı diye bir şey yoktur, Türkler ve Yunanlılar vardır"

"Kıbrıslı diye bir şey yoktur. Yunanlılar vardır, Türkler vardır. Kıbrıs'ta mesele budur" diyen Başbakan Özgürgün, Rumların Yunan bayrağı altında mücadele verdiğini anlattı.

Yayın Tarihi: 06/04/17 09:54
okuma süresi: 2 dak.
Özgürgün: "Kıbrıslı diye bir şey yoktur, Türkler ve Yunanlılar vardır"
A- A A+
Başbakan Hüseyin Özgürgün, katıldığı bir etkinlikte Kıbrıs konusunda konferans verdi. Kıbrıs konusunun BM gündemindeki en eski sorun olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, adanın jeopolitik önemine işaret etti, tarihi hakkında bilgi verdi.

İngilterenin adayı tek taraflı ilhakının ardından Kıbrıslı Türklerin adayı terk etmeye başladığını ve Yunanistan'dan Kıbrıs'a nüfus aktarımı yapıldığını anlatan başbakan, 1931 yılından sonra Rumların ENOSİS taleplerinin arttığını kaydetti. Başbakan Özgürgün, 1950 yılında ENOSİS Plebisitinin yüzde 95 ile kabul edildiğini hatırlattı, Rum tarafında bugün aynı plebisit yapılsa aynı sonucun çıkacağına emin olduğunu söyledi.

Başbakan Özgürgün o dönemden başlayarak Kıbrıslı Türklerin ENOSİS'e karşı verdiği mücadeleyi, 20 Temmuz müdahalesinin gerekçelerini ve KKTC'nin kuruluşunu anlattı.

Yaklaşık 50 yıldır süren müzakerelerde gelinen son aşamanın da Rum Meclisi'nde alınan ENOSİS plebisiti kararı ile bir kez daha durduğunu kaydeden başbakan Özgürgün, "Kıbrıs Türk tarafı olarak Türkiye ile birlikte bu karar ortadan kalkmadan masaya dönmemeliyiz dedik. Hala o noktadayız" dedi.

"Kıbrıslı diye birşey yoktur. Yunanlılar vardır, Türkler vardır. Kıbrıs'ta mesele budur" diyen Başbakan Özgürgün, Rumların Yunan bayrağı altında mücadele verdiğini anlattı.

Başbakan Özgürgün kendilerinin Kıbrıs konusundaki net duruşunu da ortaya koydu. Başbakan "Kıbrıs davası Türkiyesiz halledilemez. Kıbrıs'ta eğer bir adım atılacaksa bu Türkiye ve Kıbrıs Türk halkının birlikte atacağı bir adımdır" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.