TURİZM
okuma süresi: 4 dak.

KKTC, Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı'nda tanıtıldı

KKTC, Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı'nda tanıtıldı

Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongre ve Fuarı bugün Antalya başladı. Fuarda 150 ülkeyle birlikte KKTC'nin Sağlık ve Spor Turizmi de tanıtılıyor. Antalya EXPO Center'da yer alan Fuarın açılışı dün sabah gerçekleştirildi.

Yayın Tarihi: 07/04/17 07:45
okuma süresi: 4 dak.
KKTC, Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Fuarı'nda tanıtıldı
A- A A+

Dünya Sağlık ve Spor Turizmi Kongre ve Fuarı bugün Antalya başladı. Fuarda 150 ülkeyle birlikte KKTC'nin Sağlık ve Spor Turizmi de tanıtılıyor. Antalya EXPO Center'da yer alan Fuarın açılışı dün sabah gerçekleştirildi.

Fuar 10 Nisan Pazar günü sona erecek.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu bu sabah Fuarın açılışına katılarak bir konuşma yaptı. Bakan Ataoğlu konuşmasına "sıcak ülkemizden selam ve sevgi getirdim cümleleriyle başladı. KKTC'nde sağlık ve spor alanındaki turizmin hızla ilerlediğini söyleyen Bakan Ataoğlu bu konuda üniversitelerin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, KKTC'nde özellikle Sağlık Turizm'i konusunda büyük bir ilerleme sağlandığına işaret ederek KKTC'nin Dünya Sağlık Turizmi Konseyine 54'üncü üye ülke olduğunu hatırlattı. Bakan Ataoğlu "ancak biz bu pastadan daha fazla pay istiyoruz, bunun için de gereken adımları atmaktayız" dedi. Sağlık Turizminin yanı sıra Spor Turizmindeki gelişmelerde değinen Bakan Ataoğlu, bu sektörün de oldukça geniş potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

ALTERNATİF TURİZM TÜRLERİNİ TEŞVİK EDİYORUZ…

Bakan Ataoğlu "turizmde meydana gelen değişimlere paralel olarak bizler de ülkemizde kitle turizmine alternatif, bireysel talebi ve istekleri öne plana çıkaran, turizm türlerine yönelmeye başladık. Bu bağlamda kitle turizmi gelirlerini optimuma çıkarmaya çalışırken, sürdürülebilir turizm türleri olan; Sağlık turizmi, spor turizmi, eko-agro turizm, kültür turizmi, doğa turizmi, kongre turizmi gibi yeni ve alternatif turizm türlerini de teşvik ediyoruz" dedi.

Ülkemiz adını en çok eğitim turizmiyle duyurmuştur…

Ülkemizin bugüne kadar adını en çok eğitim ve turizm, esas adıyla ifade etmek gerekirse eğitim turizmiyle Dünya'ya duyurduğunu söyleyen Ataoğlu " uzun yıllardır ülkemiz dünyanın dört bir yanından, doğal, kültürel, tarihi ve turistik zenginlikleri için tatil amacıyla ve ayrıca eğitim için tercih ediliyor" dedi.

ÜLKEMİZ, SPOR VE SAĞLIK TURİZMİ ADASI OLMAYA ADAY…

KKTC'nin, coğrafi konumu, tarihi, turistik ve insani özellikleri, Üniversite Hastaneleri başta olmak üzere akıllı binalardan oluşan yüksek konforlu özel hastaneleri ile tüp bebek merkezlerindeki son teknoloji cihazları, güncel bilgi kullanan uzman hekimleri, uluslararası akreditasyonları yanı sıra, otellerinde sunulan medikal masaj, spa uygulamaları ve ayrıca yaşlı-engelli turizminde sahip olduğu potansiyeli ile birleştirdiği fiyat avantajı sayesinde sağlık turizminde tercih edilmek için gereken bütün özelliklere sahip olduğunu söyleyen Ataoğlu, "uluslararası kapasiteye sahip birçok spor tesisimiz, konaklama imkânlarımız ve dünya standartlarında hizmet veren sporcu sağlığı merkezlerimizle ülkemizin, spor ve sağlık turizmi adası olmaya aday olduğunu sizler aracılığıyla bütün dünyaya duyurmak isterim" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.